aligator1998 Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Witam! Znalazłem ciekawą replikę scar`a i chciałbym się zapytać co o niej myślicie.Jest po tuningu i moim zdaniem wygląda obiecująco. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1100 Jeśli znacie lepsze repliki o podobnej cenie, napiszcie. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Nie opłaca się. Ak od Cymy lub Boyi albo M4 KWA. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 (edited) Popatrz na repliki GFC,Cymy ,a jak chcesz Boyi to mają też ak dobre,ale M4 sobie lepiej odpuść od nich. Edited May 7, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 GB V2 mówi wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 GB V2 mówi wszystko. Wiesz jaka akcja pomiędzy zielonymi jest zabroniona? Doradzanie. Chińskie GB v2 są z reguły kupiaste, ale jest kilka wyjątków (m.in. JG), więc argumentowanie, że coś ma GB v2 to jest złe, jest chybione - tym bardziej, jeśli ktoś nie zamierza wyciskać z tego GB jakiś powalających wartości FPS/RoF'u. Co do tematu: replika kiepska jak za tą cenę. O niebo lepiej wypadają kałachy cymy czy M'ki KWA (z rk boyi nie mam doświadczenia). Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 GB V2 mówi wszystko. Kolejny raz próbujesz napisać coś mądrego i kolejny raz nie wychodzi to Tobie. Po prostu przestań i tyle,tak będzie najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 To nie chodzi że V2 to źle bo w cymowskich MP5 jest nawet solidnie wykonany (rzecz jasna mowa o replikach CM041/049),tak samo w MP5 od JG które poleca się zielonym (co prawda nie tak często jak CM 028 cymy ale jednak).Weź coś ze stajni Dboys/Cyma jeśli cyma to już 040 i wyżej.W tym przedziale cenowym można dostać M4 KWA jednak musisz liczyć się z kosztami nowej gumki HU,baterii i ładowarki. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Zawiało grozą. :hahaha: Nie powiesz mi że zakup chinola z v2 to będzie trafiony zakup.. Edited May 8, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Zawiało grozą. :hahaha: Nie powiesz mi że zakup chinola z v2 to będzie trafiony zakup.. Próbujesz być śmieszny,ale chyba Ci nie wychodzi. Otóż tak. Są dobre chińskie repliki z GB V.2. Np. repliki JG (HK 416, jakieś M4 kiedyś robili), Cyma (MP5),pominę to,że niektórzy z moich znajomych mają i mieli KAC PDW z Boyi, Scara-L, LR-300 z P&J i M4 z P&J. Może mają niesamowite szczęście. Sam miałem dwie repliki z P&J i jakoś nie miałem na co narzekać. Jak ktoś ma kasę i dopiero zaczyna z asg to może lepiej będzie jak kupi coś z GB. V3 ,ale nie mówiłbym mu,że V2 to taka kaszana i tragedia.. i btw. z Twojego postu nie wynikało,że mówisz tylko o chińczykach. Edited May 8, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Tak mój błąd. Nie powiedziałem że chodzi mi o chińczyki. Markowe repliki z GB v2 nie są złe i można na nich pojeździć. JG,Cyma rozumiem. Ale GB v2 w chińczykach długo nie potrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Dwójka w Chińczyku trzyma zazwyczaj więcej niż dwójka w "markowym". Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Dobra nie wiedziałem :icon_eek2: . Po prostu robią shit czy co ? nie wiedziałem jak jest w "markowych" gb v2 bo nie spotkałem się z takim gb. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Dobra nie wiedziałem :icon_eek2: . Po prostu robią shit czy co ? nie wiedziałem jak jest w "markowych" gb v2 bo nie spotkałem się z takim gb. Po prostu nie miałeś pewnie długo do czynienia (o ile w ogóle) z GB V2 chińskimi lub markowymi żeby mieć jakiekolwiek porównanie. O ile w ogóle jakąś replikę z V2 miałeś ,a nie opierasz się tylko na tym co ktoś powiedział. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Takie coś znalazłem i bardzo mi tu pasuje heh... Edited May 8, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Ze wszystkim się zgodzę tylko nie z tym że V2 w Dboys Scar jest dobry.Nawet nie sam GB ale wykonanie stoi na przeciętnym poziomie. Quote Link to post Share on other sites
aligator1998 Posted May 8, 2012 Author Report Share Posted May 8, 2012 To opłaca się kupować tą replikę? Czy może ten sam karabin tylko nie ulepszony(cena jest o 200-250zł mniejsza). Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Chińczyki to loteria, każdy może trafić na cudo albo gówno. Ja miałem trzy emki boyi, jedną mam nadal. Gearboxy v2 boyi są dobre, ale źle poskładane i przesmarowane przez małe chińskie rączki. Wystarczy go rozłożyć, poprawnie złożyć i działa długo. Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Najlepiej w ogóle nie kupować scara z tej firmy (zasięg porównywalny z cm.028 i tu nie żartuję), a jeśli chcesz mieć koniecznie ten model, to zostaje vfc, ewentualnie ares. Podsumowując: NIE, NIE OPŁACA SIĘ. Edited May 8, 2012 by strzelec5 Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) A jaki ma mieć zasięg? Kolega ma w cm.028 zmienioną tylko gumkę na przeźroczystego Guardera i na kulkach 0,28 G&G zasięg to ok 50m, co nie jest słabym wynikiem w porównaniu do np. stokowej M4 G&G. Edited May 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Jeśli można to się podkleję. Też planuję scara-l boyi podstawową wersję, tylko od razu chcę ją poddać tuningowi. Co myślicie? Da radę? Jak wykonanie zewnętrzne (tylko niech powiedzą osoby mające styczność z tą repliką, a nie teoretycy lub ludzie co widzieli ją raz i to kilka lat temu). Pozdrawiam. Edited May 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
aligator1998 Posted May 8, 2012 Author Report Share Posted May 8, 2012 Znalazłem podobną replikę tylko firmy AGM.(Jest lepsza od tej firmy DBoys?) http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&%20products_id=1188 Przy okazji co myślicie o tej strzelbie i pistolecie. Strzelba: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&%20products_id=1483 Pistolet: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=21_29&%20products_id=1466 Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Jeśli można to się podkleję. Też planuję scara-l boyi podstawową wersję, tylko od razu chcę ją poddać tuningowi. Co myślicie? Da radę? Jak wykonanie zewnętrzne (tylko niech powiedzą osoby mające styczność z tą repliką, a nie teoretycy lub ludzie co widzieli ją raz i to kilka lat temu). Pozdrawiam Wykonanie jak na taką cenę jest naprawdę kiepskie. Za 7 czy 8 stów można wymagać czegoś więcej. A jeśli chcesz robić tuning, to licz się z wymianą ponad połowy bebechów na "dzień dobry". Wg mnie nie ma sensu, ponieważ wtopimy w to sporo kasy i dalej będzie to całe g. warte. I nie mówi to ktoś, kto kiedyś coś tam widział z daleka jednego scara. @aligator1998 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&%20products_id=1188 - tak jak pisałem - albo ares albo vfc, nic poza tym nie będzie dobrego. Kup emke JG i po problemie. Na pewno długo Ci wytrzyma, tam bebechy naprawdę są mocne. Edited May 8, 2012 by strzelec5 Quote Link to post Share on other sites
aligator1998 Posted May 8, 2012 Author Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Dzięki, a co myślisz o strzelbie i pistolecie.Warto je kupić? Znalazłem jeszcze 3 pistolety na gaz: http://www.asg.com.pl/Colt_Python_6_KWC_czarny,p,1046.php http://www.asg.com.pl/Desert_Eagle_50AE_Hard_Kick_srebrny_HFC,p,5376.php http://www.asg.com.pl/Rewolwer_CO2_Dan_Wesson_8_czarny_ASG,p,3058.php Co o niej sądzicie? Nie miałem nigdy repliki na gaz, więc chciałem się zapytać czy można z niego strzelać bez kulek. Edited May 8, 2012 by aligator1998 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts