StormFire Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 (edited) Witam. Otóż potrzebujĘ części wymienionych w temacie, najlepiej aby cenowo pojedynczo nie przekraczały 40 zł. Szukałem co nieco chwytów, jednak jest dość duża rozbieżność cenowa i nie za bardzo orientujĘ się, czy lepiej troszkę więcej zainwestować, czy też wystarczy zwykły za 20zł. Co do zawieszeń, to nie mam żadnego pomysłu, jakie byłoby najlepsze. Wielu mówi, że jednopunktowe wystarcza. Czy to rzeczywiście prawda? Edited May 7, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 @ chwyt przedni - to zależy, do czego Ci on i jaki będzie najwygodniejszy. Do G36c osobiście rozważył bym coś na kształt ukośnego Magpula, względnie możliwie krótki chwyt pionowy. Replika i tak jest zwarta, stosunkowo krótka i lekka. @ zawieszenie - wiesz, każdy ma swoją filozofię i swój ulubiony typ pasa nośnego. IMO jednopunktowe jest niezłe (tylko aby nie bungee!) w dynamicznych rozgrywkach, gdzie potrzebujesz puścić replikę na moment, żeby mieć wolne obie ręce i np. rzucić granatem czy sięgnąć po pistolet. A i to pod warunkiem, że replika jest krótka i nie zacznie w tym momencie szorować po ziemi. Bo o kolana będzie się obijać na pewno. Osobiście najwygodniej mi się użytkuje pas 2-punktowy z szybką regulacją. Link to post Share on other sites
StormFire Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 @up Tylko do giety zauważyłem, że raczej nie stosuje się karabińczyków, więc czy potrzebny jest specjalny pas, czy każdy da się "zawiązać"? W zasadzie też bardziej mi się widzi dwupunktowe, jednakże czy mógłbyś polecić jakąś firmę? Link to post Share on other sites
OFF Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Do swojej gietki cymy używam kopii chwytu magpula AFG 1,wygodny chwyt chociaż czasem lepiej mi się trzyma za gniazdko magazynka. Jako zawieszenia używam też kopii magpula MS2 ,poszukaj czegoś takiego lub podobnego. Możesz z takiego zawieszenia zrobić 1-punktowe i 2-punktowe. Chociaż żeby z przodu zapiąć to zawieszenie to będziesz musiał jakiś kawałek paracordu zawiązać na tym mocowaniu pasa. Z tyłu lepiej też ;) Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Paracord i taśma izolacyjna rządzą :happy: Co do pasów, ja mam dwupunkt produkcji Madness Tactical Gear, ale podejrzewam, że teraz ciężko będzie gdzieś to dostać... Link to post Share on other sites
Didi Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Do G36C polecam pas 1 pkt. produkcji Orkana. Nie pamiętam dokładnej nazwy, ale pas jest genialny. Link to post Share on other sites
OFF Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 (edited) Wiem,o którym mówisz Errhile. Chciałem właśnie kiedyś takie zawieszenie kupić :) Jak coś to Orkan robi podobne do tych MS2 magpula,są chyba tylko niewiele droższe. Więc wybór na rynku jest ;) edit: Didizip mnie uprzedził :D Zawieszenie to nazywa się chyba LRT v.2 . Edited May 7, 2012 by OFF Link to post Share on other sites
JasiuuxD Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 (edited) Mam też pytanie w związku z chwytem. Czy chwyt Ergonomiczny będzie dobrze pasował na G608 ? ;// http://bbmax.com.pl/...arny-p-973.html Proszę o szybką odpowiedź ;// Edited October 22, 2014 by JasiuuxD Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Chwyt skośny/ergonomiczny pasuje na szynę 22mm, więc powinien pasować na tą replikę. Link to post Share on other sites
Recommended Posts