Bania1 Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Cześć, proszę tutaj o pomoc, nie mogłem znaleźć w "szukaj" podobnego tematu i nowego, na dzisiejsze czasy hehe. Jestem zielony w całym ASG, a bardzo chciałbym się w to wkręcić, gdyż jestem nakręcony na taką "zabawę, hobby". Chciałbym kupić moją pierwszą replikę do 300zł, a więc proszę was o to, byście mi pomogli co i jak kupić. Ewentualnie możecie podać linki do replik jakie polecacie za taką kwotę. Bardzo proszę o pomoc. Proszę tylko o nie pisanie komentarzy typu "zainwestuj w to więcej i kup sobie coś lepszego", gdyż jestem młody (17 lat) i nie za bardzo mam taki budżet, 300 złoty to i tak dla mnie za dużo. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
starline Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Hmm najrozsądniejszym rozwiązaniem jest chyba cm0.28 ,ale ona kosztuje 335 zł u Krakmanów. Wiedz jeszcze, że aby zacząc się bawić bedziesz musiał zainwestować w ochronę oczu, a to dodatkowy koszt (ok. 100zł) i watrto wydać na ochronę troche więcej niż mieć później wybite oko. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Poczytaj poradniki Logana. Poszukaj w sklepach słowo klucz: cm28 :). Edited May 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Bania1 Posted May 9, 2012 Author Report Share Posted May 9, 2012 Okej, chyba wszyscy mi polecają cm028, poszukam w internecie i postaram się jak najtaniej ją kupić (tak aby nie było lipy). Polecane stronki? Quote Link to post Share on other sites
ddw2 Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) http://www.taiwangun.com/ Edited May 9, 2012 by ddw2 Quote Link to post Share on other sites
Guest Dranos Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 No cóż... polecane sklepy to TaiwanGun, Gunfire, Zbrojownie, SpecShop... Linki możesz znaleźć w dziale SKLEPY. Ewentualnie możesz poszukać na allegro, ale musisz uważać -jeśli nie znasz jakiejś "złotej rączki" (bądź paru kumpli, którzy znają się na replikach), może mieć problemy z naprawą ewentualnych usterek, które mogą się zdarzyć, zwłaszcza w używanych replikach. Quote Link to post Share on other sites
Bania1 Posted May 9, 2012 Author Report Share Posted May 9, 2012 (edited) A co myślicie o replice JG G36? Lepiej jest wybierać cmke 028 czy tego JG G36? Świetnie, że jest takie forum gdzie ludzie sobie pomagają :). Edited May 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest Dranos Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) To już twój wybór. Zależy co ci najbardziej odpowiada z wyglądu. Ja sam jestem użytkownikiem JG g36 (model: jg 608-3). Nie żałuję, chodź niektórzy sądzą, że lepszym rozwiązaniem jest g36 od Cymy. Najlepiej, by było, jeśli poczytałbyś o tych replikach na forum, wtedy dowiedziałbyś się najwięcej. Nie zapomnij o dobrych okularach/gogolach (ja sam używam Uvexów IVO). Edited May 9, 2012 by Dranos Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Tak, ludzie sobie pomagają ale mają ograniczoną cierpliwość. JG jest droższe a i tak nie zwolni cie z dodatkowych kosztów ochrony oczu. Kup polecaną cymę i np: polecane uvex`y ivo, na początek w pełni ci wystarczy bo zmieścisz się w 400zł wraz z kulkami. Quote Link to post Share on other sites
Bania1 Posted May 9, 2012 Author Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Dobrze kupię tego cmka, ale pierw poczytam różne fora z poradnikami itd., dziękuje ślicznie wszystkim :). Edited May 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Jeżeli chodzi o ochronę oczu to możesz też kupić SPECS'y sam używam tych okularów i jestem z nich bardzo zadowolony. Edited May 9, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts