Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika.

Recommended Posts

Cześć, proszę tutaj o pomoc, nie mogłem znaleźć w "szukaj" podobnego tematu i nowego, na dzisiejsze czasy hehe.

Jestem zielony w całym ASG, a bardzo chciałbym się w to wkręcić, gdyż jestem nakręcony na taką "zabawę, hobby". Chciałbym kupić moją pierwszą replikę do 300zł, a więc proszę was o to, byście mi pomogli co i jak kupić. Ewentualnie możecie podać linki do replik jakie polecacie za taką kwotę. Bardzo proszę o pomoc. Proszę tylko o nie pisanie komentarzy typu "zainwestuj w to więcej i kup sobie coś lepszego", gdyż jestem młody (17 lat) i nie za bardzo mam taki budżet, 300 złoty to i tak dla mnie za dużo. Pozdrawiam.

Hmm najrozsądniejszym rozwiązaniem jest chyba cm0.28 ,ale ona kosztuje 335 zł u Krakmanów. Wiedz jeszcze, że aby zacząc się bawić bedziesz musiał zainwestować w ochronę oczu, a to dodatkowy koszt (ok. 100zł) i watrto wydać na ochronę troche więcej niż mieć później wybite oko.

Guest Dranos

No cóż... polecane sklepy to TaiwanGun, Gunfire, Zbrojownie, SpecShop... Linki możesz znaleźć w dziale SKLEPY.

Ewentualnie możesz poszukać na allegro, ale musisz uważać -jeśli nie znasz jakiejś "złotej rączki" (bądź paru kumpli, którzy znają się na replikach), może mieć problemy z naprawą ewentualnych usterek, które mogą się zdarzyć, zwłaszcza w używanych replikach.

Guest Dranos

To już twój wybór. Zależy co ci najbardziej odpowiada z wyglądu. Ja sam jestem użytkownikiem JG g36 (model: jg 608-3). Nie żałuję, chodź niektórzy sądzą, że lepszym rozwiązaniem jest g36 od Cymy. Najlepiej, by było, jeśli poczytałbyś o tych replikach na forum, wtedy dowiedziałbyś się najwięcej.

Nie zapomnij o dobrych okularach/gogolach (ja sam używam Uvexów IVO).

Edited by Dranos

Tak, ludzie sobie pomagają ale mają ograniczoną cierpliwość. JG jest droższe a i tak nie zwolni cie z dodatkowych kosztów ochrony oczu. Kup polecaną cymę i np: polecane uvex`y ivo, na początek w pełni ci wystarczy bo zmieścisz się w 400zł wraz z kulkami.