asekrutor Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy da się jakoś dorobić opcję blowbacku w karabinkach typu ak74u ? Oraz czy da się jakoś wymienić kolbę w CyberGun AKS 74U ? Ponieważ złamała mi się. Pozdrawiam. ;) Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 (edited) Żyłka do tłoka, dziura w gb, i żyłka do suwadła- było na forum, poszukaj. Edited May 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
XdXd Trol Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Ja w moim cm028a dorobiłem BB. Otósz, bateria wchodzi do kolby. Pod taką osłoną na górze karabinu, gdzie normalnie wchodzi stick, umiejscowiłem mały silnik zasilany osobną baterią, który od środka porusza atrapą zamka. Jest on połączony z zespołem spustowym, czujnikiem w lufie (własnym) i gearboxem, więc porusza zamkiem tylko gdy strzelam. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 "otósz" ?. W G36 można zrobić ze sznurówki więc tutaj też się pewnie da. Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted May 26, 2012 Author Report Share Posted May 26, 2012 Ok, co do blowbacku próby spełzły na niczym :O Nie udało mi się nic wykombinować, lub nawet nie próbowałem dalej, bo nie chcę obciążać gb. Aczkolwiek pytanie co do kolby, da się ją wymienić? Podobają mi się ak74 z kolba w stylu m4, da się to zrobić? Bez pomocy kleju.. ;)) Coś takiego Jeżeli tak to jak? Jakiś adapter? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 (edited) Tak, jest jakiś adapter, na azteko luknij. Robi się to bez pomocy kleju a za pomocą jednej śruby, montaż jest banalnie prosty. Ps: Strasznie jestem ciekaw "innowacyjnego" pomysłu XdXd Trol'a z tym blow back'iem. Może byś się pochwalił swoją koncepcją na forum. Edited May 27, 2012 by ST1TCH Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted May 27, 2012 Author Report Share Posted May 27, 2012 (edited) ST1TCH Bardzo mi pomogłeś :) O takie coś Ci chodzi? - Adapter kolby M4 do Ak Bo nie mam żadnego pomysłu jak miałoby to działać w moim przypadku, tutaj foto mojej Repliczki . Edited May 28, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 27, 2012 Report Share Posted May 27, 2012 Ok, co do blowbacku próby spełzły na niczym :O Nie udało mi się nic wykombinować, lub nawet nie próbowałem dalej, bo nie chcę obciążać gb. Poczytaj: http://forum.wmasg.pl/topic/99647-ebb/ Nie po to łączyłem kilka tematów w jeden i czyściłem je ze śmieci, żeby teraz bezsensownie leżały. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Co do kolby, wyślij zapytanie do azteko, ale najpierw sam wymontuj kolbę i zobacz jak to widzisz. Do adaptera potrzebował byś jeszcze stock pipe'a/prowadnicę kolby no i samą kolbę. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 28, 2012 Report Share Posted May 28, 2012 Do Twojej repliki nie ma adaptera do kolby M4, bez pomocy przysłowiowego kleju się nie obejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts