Wolf Posted December 26, 2002 Report Share Posted December 26, 2002 niedawno go kupielem, za duzo jeszcze powiedziec nie moge, ale... Jak sie toto wezmei do lapy to rewelacja:) Pistolet jest przyjemnei ciezki:), doskonale lezy w rece. fajne tworzywo - rekojesc imituje dobrze kompozyt,a zamek jest wyjkonany z bardzo dobrze nasladujacego metal plastiku - nawet jest taki zimny w dotyku, lufa jest z polerowanego metalu. Przy strzale czuc rewelacyjne kopniecie, naprawde mocne. Calosc wyglada bardzo solidnie, ale mam go dopiero kilka dni wiec trudno mi sie wypowiadac o trwalosci. Z mneij weslolych rzeczy to tak - celnosc - niestety nie jest to najwieksza zaleta tego pistoletu - realistyczne dzialanei mechanizmow wymaga dosc luznej lufy, do tego dochodza pewen luzy na zamku i calosc troche sie jednak robi niecelna:( choc da sie to przezyc, zasieg jest dosc spory, porownywalny do mp5 UHC (moze nawet troche wiekszy) - moze jakby sie pobawic hopupem to dalo bysie go jeszcze podniesc (bo hopup jest regulowany). Podsumowujac na wiekszych odleglosciach raczej sie chyba nie sprawdzi, ale na srednie i bliskie odleglosci moze byc zabojczy. AM pojemny magazynek - okolo 25 - 26 kulek spokojnie wchodzi. Niestety jedno napelneinie gazem starcza na niewiele ponad wystrzelanei jednego magazynka (w takim dosc szybkim ogniu) moze gdyby strzelac wolneij starczyo by na dluzej. Najwieksza zalateta tego pistoletu to przyjemnosc ze strzelanaia i samego trzymanai go w reku. To kawal solidnej armaty, wygodny i dajacy duzo radochy przy strzelaniu. Jesli bym mial go polecic to powiem tak: na 100% warto go miec:), ale czy sie sprawdzi w boju to pewnosci juz takiej nie mam:(, jako bron boczna z pewenoscia jest wystarczajacy,ale jako glowna to obawiam sie ze moze ustepowac lepszym dlugim sprezynom (oczywiscie w terenie otwartym) bo na male odleglosci sprezyna nie ma z nim szans (szybkostrzelnosc i odpowiednio pojemny magazynek robia swoje). Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 27, 2002 Author Report Share Posted December 27, 2002 gdyby sie liczyly tylko ekonomia i osiagi to wybral bym chyba M6904 - nie ma blowbacka - wiec mniej zuzywa gazu a kulka i tak dalej leci, ma stala lufe wiec jest celniejszy itd... Ale dla mnie wazniejsze jest realistyczne oddanie dzialania broni i przyjemnosc ze strzelania, dlatego tak czy siak JA bym kupil Sigme. Ale jesli Tobie zalezy tylko na osiagach i ekonomii to bierz M6904. Link to post Share on other sites
Wolf Posted February 26, 2003 Author Report Share Posted February 26, 2003 Strzeal nadal bardoz dobrze, niestety jeszcze go neiwyprobowalem w boju, ale powinein sie sprawdzic. Po podregulowaniu hopupa zasieg nawet wzrosl tak ze spokojnie ma porownywalny z AEGami. Z zauwazalnych "wad" to zauwazylem spadek mocy wraz z oproznianiem magazynka z gazu, tzn pierwszych kilka strzalow to "potega" kulki leca tak ze ich prawie nie widac ikopniecie blowbacka jest naprawde mocne, ael ostatnie strzlay juz sa wyraznei slabsze. Jak narazie wystrzelalam kilkanasice magazynkow do tarczy (jak juz pisalem bojowo go jeszcze nei uzywalem) i nie zauwazylem zadnych uszkodzen czy nieprawidlowosci w dzialaniu. Jesli komus podoba sie taka stylistyka broni to polecam. Link to post Share on other sites
Wolf Posted February 28, 2003 Author Report Share Posted February 28, 2003 strzelalem kulkami 0.2 KWC, ael sadze ze mozna by uzyc ciezszych kulek jesli ktos odczowa taka potrzebe, poniewaz pistolet ma regulowany hopup nie powinno byc problemow z ustawieniem go do strzelania 0.25 czy nawet 0.33. Ladowanie gazem starcza SREDNIO na jeden magazynek, czasem sie uda wystrzeli ctroche wiecej kulek, moze ze dwa razy mi jedna kulka zostala. Zalezy chyaba troche od szczescia przy napelnianiu i od tego jak sie strzela, przy bardzo ostrym "ogniu" zaczyna sie pojawiac niewielki cooldown a gdy magazynek ponownie napelnic i szybko wystrzelac, mozemy zrobic pieknego syfona;), ale to problem wlasciwie wszystkich blowbackow (zwlaszcza w tej granicy cenowej). Link to post Share on other sites
Recommended Posts