henno Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Witam Niedługo bede musiał wymienić gumke hop up i nie jestem pewnien ,którą kupić - silikonowa gumka Hop-Up - G&G - zielona, czy gumka Hop-up Systema ENERGY. Chciałbym wiedzieć ,która jest lepsza, a może nie ma żadnej różnicy? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 A co to za replika ? Ja do 400Fps używam GG zielonej i jest świetna i nadaje się też do 700 fps . Na Systemie Energy miałem podwójne strzały . Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 U mnie w 2 replikach [jedna 350fps, druga 410] siedzi przezroczysty guarder. Przebieg jednej z replik to około 70k kulek, żadnych problemów z podkręcaniem po takim przebiegu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Ostatnio miąłem znów okazję zakładać przeźroczystego Guardera. Mówię sobie: "Trochę czasu mineło, skoro ludzie mówią, że się nie drze to dam radę!". Zakładam teflon, zakładam gumkę, smaruję, delikatnie i powoli wkładam. Patrze na wlot, kołnierz się zawinął. Delikatnie chce wyciągnąć, żeby poprawić, gumka zahacza o komorę przedzierając się na pół. Gumka leci do koszta, wkładam Systemę i mam głęboko gdzieś przeźroczystego guardera... Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 U mnie po wymianie stockowej gumki Cymy na Systemę nie odnotowałem polepszenia osiągów, replika strzelała prawie identycznie. Zielona G&G poprawiła zasięg o parę metrów w stosunków do Systemy. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Myślę, że tutaj nie ma "która lepsza". Jednym bardziej pasuje G&G, drugim systema. Ja po zakupie G&G zauważyłem znaczny wzrost zasięgu, a nawet celności. Przeźroczysta guardera też zła nie jest. Wydaje mi się, że g&g do 400fps najlepiej, a jak +400 to systeme. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 (edited) To ciekawe, co piszesz Alexandrze -Twoje mniemania nie pokrywają się np. z tym co robi znany (i lubiany:)) Poldeck.Ostatnio zawiozłem mu dwie repliki jedną 380 fps ,drugą 490 fps ,miałem ze sobą dwie gumy jedną Systemę, drugą G&G i zgadnij ,którą zamontował w tej 380fps? Tak , tak -Systemę , powiedział ,że lepiej się sprawdza przy niższych fps (i ewidentnie miał rację ,kulki zarówno na jednej jak i na drugiej replice latają genialnie:). Z drugiej strony wczoraj zamontował mi G&G do repliki 405 fps i też latają świetnie + odnotowaliśmy wzrost do 420fps :) . Edited May 11, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Dlatego napisałem "wydaje mi się", czyli widać, od różnych czynników zależy. Ciężko powiedzieć, która jest lepsza, myślę, że obie są warte zakupu. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 "Ostatnio zawiozłem mu dwie repliki jedną 380 fps ,drugą 490 fps ,miałem ze sobą dwie gumy jedną Systemę, drugą G&G i zgadnij ,którą zamontował w tej 380fps? Tak , tak -Systemę , powiedział ,że lepiej się sprawdza przy niższych fps (i ewidentnie miał rację ,kulki zarówno na jednej jak i na drugiej replice latają genialnie:)." No a u mnie jest na odwrót , w swoim AK mam 432fps na gumce G&G kulki nie latały najlepiej ,ale jak włożyłem systeme kulki latały bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts