smasher Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Siemka. Pół roku temu kupiłem sobie KAC PDW z boyi i od początku mam jeden problem: Replika nie radzi sobie z pełnym low capem. Mianowicie gdy wsadzam pełen low cap, replika wypluwa po dwie kulki, daje puste strzaly, a gdy wepnę high capa, problem nie występuje. Logicznym jest, że problemy powoduje większy napór kulek z pełnego low capa, ale nie wiem jak temu zaradzić. Gdy low capa(poj. 70 kulek) załaduje do niecałej połowy, to wtedy strzela normalnie. Borykam się z tym od początku posiadania repliki, a po drodze zmieniłem komorę hop up na metalową i próbowałem różnych gumek. W czym rzecz? coś z dyszą(jest stockowa)? Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 (edited) Nie wiem czy wiesz ale magazynki typu low/mid cap formatuje się tak samo jak baterię w np.: nowym telefonie. Chodzi o wstępne ubicie sprężyny, czyli na początku ładujemy 10 kulek i opróżniamy magazynek, później 20 i opróżniamy i powtarzamy cykle do pełna (warto się pomęczyć i powtórzyć wszystko 2-3 razy). Jeżeli tego nie zrobisz na początku, możesz mieć później takie właśnie problemy. Wiem bo ja tak miałem. EDIT: Przecinek. Edited May 11, 2012 by ST1TCH Link to post Share on other sites
seger Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Prędzej kwestia jest innej przyczyny. magazynek low-cap może mieć ciut inne wymiary i powoduje podniesienie i przesunięcie komory hop up i stąd dzieją się jaja. Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Stockowy magazynek jest chyba low cap`em i jest marki dboys, podobno wszyscy chwalą te magazynki. Link to post Share on other sites
smasher Posted May 11, 2012 Author Report Share Posted May 11, 2012 (edited) Powiem tak: Moje pierwszye dwa i jedyne low capy faktycznie od razu zapchałem do końca, ale ostatnio mój kolega podpiął swój low cap, który bankowo był odpowiednio traktowany i działo się to samo. Co do podnoszenia komory, to nie jest to możliwe, bo siedzi ona bardzo ciasno w kac'u. A skoro źle ubiłem sprężyne w magazynku, to nie powinien on mieć właśnie słabszej siły naporu? Kiedy zwolnie kulki naciskając dźwignie w magazynku wszystkie wyskakują w ułamku sekundy. Edited May 11, 2012 by smasher Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Oczywiste jest, że kulki wyskoczą w ułamku sekundy, bo żeby się tak nie działo sprężyna magazynka musi być mocno zajechana a czegoś takiego nigdy nie widziałem. Moja propozycja, to wciąż sformatowanie magazynków. Link to post Share on other sites
smasher Posted May 11, 2012 Author Report Share Posted May 11, 2012 A to w ogóle jeszcze możliwe? ten proces jest odwracalny? :D Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Mój kumpel z teamu miał podobny problem , spróbuj docisnąć magazynek do przodu repliki ( od siebie- jak siedzi w gnieździe) i zobacz czy podaje kulki. Link to post Share on other sites
myslin22 Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 A jakich kulek używasz? Link to post Share on other sites
smasher Posted May 11, 2012 Author Report Share Posted May 11, 2012 Kulek używam zawsze dobrych(JBU, G&G), bo mam precke 6.02 z guardera. Problem występował zarówno na stockowej lufie i komorze, jak i zupgradowanych. Link to post Share on other sites
Kantek Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Teoria "formatowania magazynków" wydaje się nie mieć potwierdzenia w fizyce i mechanice. Problem polega na tym, że kulka w trakcie strzału nie zdąża wejść do komory. Jeżeli jest w magazynku połowa kulek, to sprężyna ma do pchania o połowę mniej kulek więc jest jej łatwiej, i dlatego działa. Czyli w pełnym magazynku kulki stawiają za duży opór. Spróbuj lekko nasmarować magazynki olejkiem silikonowym w sprayu. Z tego co wiem to jeszcze pomaga lekkie podszlifowanie otworu na kulki w magazynku. Link to post Share on other sites
myslin22 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 W magazynku nie polecam nic piłować. Już popsułem tak jednego mida. Link to post Share on other sites
zuczek Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Co nie znaczy, że się nie da. Jak umiesz to będzie działać. Link to post Share on other sites
Recommended Posts