Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć mam problem chcę wymienić sobie lufę zew na krótszą. Wszystko pięknie mi zeszło, tylko ten dziadowski delta ring jak to cudo zdemontować ?

Z góry dzięki.

Takie głupie pytanie czy m4 kwa posiada 2 dzielną lufę ?

Jeżeli to coś powie to doszedłem do tego etapu :

http://imageshack.us/g/42/dscf2755t.jpg/

Edited by 4Fiter
Posted (edited)

U mnie na serwis trafiła emka od kolegi z podobnym problemem. Był tak zdesperowany, że ułamał klucz do deltaringów i uszkodzeniu uległo body (które w KWA z resztą jest dziadowskie - pękło przednie mocowanie górnej szyny RIS).

Jedyną opcją było rozcięcie deltaringu i dopiero wtedy przy użyciu siły i młotka udało się to zdjąć.

Problem tkwi prawdopodobnie w tym że KWA zamiast użyć normalnego kleju do gwintów, poleciało tam normalnym mocnym klejem.

Dodam tylko, że nawet palnik tu nic nie pomógł. Kilkanaście podobnych przypadków można znaleźć w necie.

Edited by Trzmielor
  • 5 months later...
Posted

Co do delta ringu.

Dzisiaj ów pierścień odkręcałem. Trzeba lufę umocować w imadle i złapać "rybkami" i kręcić w lewo. Druga osoba musi dodatkowo trzymać lufę. Da się to ściągnąć jednak nie ukrywam, że zajęło mi to trochę czasu.

4Fiter, M16 KWA nie posiada dwudzielnej lufy. Jedynie M4 takową posiada :)