4Fiter Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 (edited) Cześć mam problem chcę wymienić sobie lufę zew na krótszą. Wszystko pięknie mi zeszło, tylko ten dziadowski delta ring jak to cudo zdemontować ? Z góry dzięki. Takie głupie pytanie czy m4 kwa posiada 2 dzielną lufę ? Jeżeli to coś powie to doszedłem do tego etapu : http://imageshack.us/g/42/dscf2755t.jpg/ Edited May 12, 2012 by 4Fiter Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 (edited) U mnie na serwis trafiła emka od kolegi z podobnym problemem. Był tak zdesperowany, że ułamał klucz do deltaringów i uszkodzeniu uległo body (które w KWA z resztą jest dziadowskie - pękło przednie mocowanie górnej szyny RIS). Jedyną opcją było rozcięcie deltaringu i dopiero wtedy przy użyciu siły i młotka udało się to zdjąć. Problem tkwi prawdopodobnie w tym że KWA zamiast użyć normalnego kleju do gwintów, poleciało tam normalnym mocnym klejem. Dodam tylko, że nawet palnik tu nic nie pomógł. Kilkanaście podobnych przypadków można znaleźć w necie. Edited May 12, 2012 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted May 12, 2012 Author Report Share Posted May 12, 2012 Ok a nie wiecie może czy posiada 2 dzielną lufę ? Quote Link to post Share on other sites
Spectre172 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Co do delta ringu. Dzisiaj ów pierścień odkręcałem. Trzeba lufę umocować w imadle i złapać "rybkami" i kręcić w lewo. Druga osoba musi dodatkowo trzymać lufę. Da się to ściągnąć jednak nie ukrywam, że zajęło mi to trochę czasu. 4Fiter, M16 KWA nie posiada dwudzielnej lufy. Jedynie M4 takową posiada :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts