Foka Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 Ja "od zawsze" uzywam 3-punktowego, zalozonego tak, ze latwo moge przeniesc go na pseudo-1-punktowy i mi to w zupelnosci wystarcza. 2-punktowy W OGOLE mi nielezy. Quote Link to post Share on other sites
super Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 mnie sie zdaje że to w dużej mierze kwestia gustu. Do zielonej zawsze stosowałem 2-pkt. z gabką (od M60) zajebiscie wygodny podczas długich patroli. Do CQB i MOUT narazie stosuje 3 pkt. sprawdziłem przeróżne kombinację i ten sprawdza się najlepiej w takich działaniach. Dodatkowo mój 3 pkt jest lekko zaawansowany :wink: posiada mocowanie w połowie szyny RIS, drugie ucho pasa jest w połowie kolby i jescze mały dzings w połowie pasa. wszystko to powoduje że moje M4 zawsze jest tam gdzie chce żeby było. Łatwo mi przelozyć broń do drugiego ramienia, łatwo dobyć krótką, mogę po szybkim wejściu na drabinę dobyć ją bez kłopotu. Zaletą 3 pkt. jest fakt że nie ma możliwosci samoistnego przerzucenia się broni np. z pleców na klatę np. podczas klękania. Także szybko mogę się jej pozbyć. Ale do lasu to juz mniej się sprawdzi. A też mam mały problem -bo ten cholerny pasek przy całodziennych ćwiczeniach prawie obciął mi szyję -macie jakiś patent? Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 Hargin ale co ty mi się starasz udowodnić ? Że pas się przydaje - ja to wiem. Pobawiłem się i wiem. Sprawdziłem to organoleptycznie.Rozmawialiśmy o trzymaniu repliki w ręku a właściwie o pozycji, w której ją trzymasz. jak to co? musialem sie upewnic, ze wiesz o czym piszesz :D:D:D Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 A ja do swojego mp uzywalem na poczatku 1-punktowego, a pozniej przerzucilem sie na 2-punktowe i uwazam, ze 2 jest niezastapiona i po prostu jest super. Przy odpowiednim noszeniu nie ma problemu z wyciagnieciem w razie czego broni bocznej (giwera spada ladnie z lufa do dolu)... nigdy tez nie mialem problemow z przerzuceniem broni na plecy... dlatego popieram ludzi ktorzy uwazaja 2-punktowe za lepsze od 3. swoja droga 3-punktowe w lesie to juz chyba noszone jest glownie dla efektu... Quote Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 uwazam, ze 2 jest niezastapiona i po prostu jest super. O gustach sie nie dyskutuje swoja droga 3-punktowe w lesie to juz chyba noszone jest glownie dla efektu... Juz bardzo długo używam 3 punktowego w lesie i bynajmniej nie jest to dla efektu... wczoraj na manewrach zapomniałem paska i miałem 2punktowy (kto był ten widział jaki śliczny) I co chwile kląłem ze nie mam mojego ukochanego paska... jest niezastąpiony gdy tylko chce mieć wolne ręce albo gdy mam zamiar użyć broni bocznej i w wielu innych sytuacjach. Natomiast ta dyskusja zaczyna być chyba sztuką dla sztuki :) Pozdrawiam Cappuccio Quote Link to post Share on other sites
GROM_Kareem Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 sorry, mam pytanko: jaką długość maksymalna ma pas 1-punktowy, a ile 2-punktowy? pzdr Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Oba maja w przyblizeniu po 2, 3 km... heh... a tak na serio, to w sumie zalezy od broni... Jednopunktowy jest dosyc krotki wlasciwie, okolo 1 - 1,5 metra, tak zeby przeszedl ci przez ramie i zeby giwera miala jeszcze troszke swobody Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts