Imashel Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Witam wszystkich serdecznie, jako że jest to mój pierwszy temat, liczę na nieco wyrozumiałości i, w razie co, na nie-zgnojenie. To tyle gwoli wstępu, przechodzę do konkretów :P Otóż na razie nie mam zamiaru niczego kupować, ale może w najbliższej przyszłości, kto to wie :D A więc chciałbym, byście mi polecili jakiś dobry nóż, w cenie do 500 PLN. Chodzi mi o nóż wytrzymały, zrobiony z niezłej stali i niezawodny (no cóż, na Microtech'a i Chris'a Reeve'a raczej mnie będzie stać, ale chodzi o coś porządnego). Co do wyglądu to nie mam jakiś wygórowanych wymagań. Podoba mi się SOG Pentagon (chyba tak się zwał), co wy o nim sądzicie? Czekam na wasze propozycje i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 SRK albo Seal 2000 Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted April 9, 2005 Author Report Share Posted April 9, 2005 Seal 2000? Proszę, mówiłem do 500 zł. Proszę o dalsze propozycje (i jakieś dodatkowe info o nożach, jeśli można). Quote Link to post Share on other sites
cahir Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Jesli zamowisz indywidualnie i ominiesz clo to da sie sprowadzic do 500 zl Spyderco Manix - naprawde porzadny folder z high-endowej stali. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Klasyka czyli: - do czego ci ten noz - fixed czy folder - rozmiar jaki Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted April 10, 2005 Author Report Share Posted April 10, 2005 1.Nóż powinien być uniwersalny, i do wypadu w góry/na łódkę i do miasta, jak zajdzie taka potrzeba. 2. Hm, raczej obojętne, ma być porządny. 3. Nie za mały, nie za duży czyli średni. Wiem, że mam wygórowane wymagania, ale co i tam. I jeszcze ponawiam pytanie do znawców tematu: co sądzicie o SOG Pentagon? Quote Link to post Share on other sites
Frugo Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 SRK ew. CS Recon 1 Quote Link to post Share on other sites
Sonny Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 A ja ci proponyje abyś kupił jakies dwa noże które będą sie uzupełniały funkcjami(dużym nie zrobisz tego co małym i na odwrót) Quote Link to post Share on other sites
super Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 a ja sugeruję żebyś się określił do czego ma słuzyć i czy ma to byc folder czy fixed :wink: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 1.Nóż powinien być uniwersalny, i do wypadu w góry/na łódkę i do miasta, jak zajdzie taka potrzeba. 2. Hm, raczej obojętne, ma być porządny. 3. Nie za mały, nie za duży czyli średni. Jesli jednoczesnie duzy i jednoczesnie maly, tani, porzadny, w gory, na lodke i do miasta to CRKT M21-04. Quote Link to post Share on other sites
super Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 eeeeeeeeeeeeeeeeeeee żygam tym modelem gdzie nie wejde to M21, M21, M21.... :lol: :lol: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 :mrgreen: Ale powaznie - gdybym nie mial Busse to bym sobie sprawil tego M21 chociaz w sumie mialem juz troche folderow o 2 klasy wyzszych ;) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 15, 2005 Report Share Posted April 15, 2005 Zachorowałem nieuleczalnie na Benchmade 551 Griptilian... to chyba też niezły kawałek stali ;-) Quote Link to post Share on other sites
super Posted April 15, 2005 Report Share Posted April 15, 2005 no całkiem niezły :lol: w mojej kieszeni właśnie siedzi 550 8) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 15, 2005 Report Share Posted April 15, 2005 Mam Vicka "Raptora" i bawiłem się Meadowlarkiem - i jakoś nie mogę się przekonać do otworu w ostrzu. Jakie Ty masz odczucia? Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted April 15, 2005 Report Share Posted April 15, 2005 Grippi to mi sie podoba... szczegolnie ten taki z dziurka, to chyba jest Sheepwood czy cos? nie znam sie na BM w sumie.. Quote Link to post Share on other sites
Mars Posted April 16, 2005 Report Share Posted April 16, 2005 ... polecili jakiś dobry nóż, w cenie do 500 PLN. Chodzi mi o nóż wytrzymały, zrobiony z niezłej stali i niezawodny Trochę ponad limit 500 zł ale reszta się zgadza. Extrema Ratio Shrapnel - nie za duży , nie za mały - do noszenia doskonały :wink: Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted April 16, 2005 Report Share Posted April 16, 2005 O Mars dobrze gada, tego noza posiadalem - taki Strider za pol ceny - rewelacja. Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted April 19, 2005 Author Report Share Posted April 19, 2005 Wow wow wow! Zawalisty nożyk! Oto mi właśnie chodziło :D Dzięki chłopaki :P Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted April 19, 2005 Report Share Posted April 19, 2005 Niedlugo moja recenzja tego noza si eukaze na stronie Pitera. Polecam jak najbardziej. A kupuj u Marsa w Magna Arma ;) - to moj czlowiek :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Thorneb Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 .... a kupuj u Marsa w Magna Arma ;) - to moj czlowiek :mrgreen: Mój też:mrgreen: . Dzięki niemu mam piękne szelki, coby wygodniej było MD nosić. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 ....a jeżeli już mówimy o nożach za poważne pieniądze, to czy tylko ja pamiętam o Fallknivenach?? ;-) Fallk. S1, Fallk. A1 Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted April 26, 2005 Author Report Share Posted April 26, 2005 Hm, bardzo mnie zaciekawił Extrema Ratio Shrapnel mogę otrzymać jakieś dodatkowe info dotyczące stali z jakiej jest zrobiony i materiału rękojeści oraz dostępnych "wzorów maskujących" (czyli po ludzki kolorach) ostrza? A czy noż wygodnie się trzyma? I co może przetrwać ostrze? Czy trzeba często je ostrzyć? Za odpowiedź będe zobowiązany :) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted April 26, 2005 Report Share Posted April 26, 2005 Ishmael moge ci wyslac na maila beta wersje mojej recenzji... ale nie do publikacji bo to beta. Ino jutro, przypomnij mi. Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted April 27, 2005 Author Report Share Posted April 27, 2005 http://military.pl/s/m/NMD65-3.html A co powiecie o tym cudeńku? Podobno świetna stal i zachęcająca cena :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts