solitarius Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Witam mam problem z repliką auga, wylatuje co 10 kulka na ok 2m, co gorsza komora i gumka hop up jest cała więc to pewnie coś z gearboxem, co więcej po pojedyńczym strzale dysza jest cofnięta. Proszę o pomoc! Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 A sprawdzałeś magazynek ? Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Popychacz, sprężynka od popychacza albo tłok. O ile komora i gumka jest ok. Quote Link to post Share on other sites
solitarius Posted May 13, 2012 Author Report Share Posted May 13, 2012 sprawdzałem nawet na 4 magazynkach, wymieniłem popychacz, i dysze, dalej to samo Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 A lufa jest czysta? :icon_biggrin: Popraw gumkę h-u (może być podwinięta albo rozerwana) i sprawdź czy niema żadnych nadlewek w komorze. Sprawdź też czy magazynek podaje normalnie kulki. Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 To, że dysza jest cofnięta bardzo często jest normalnym objawem. Pytaniem jest, czy w trakcie strzelania normalnie chodzi oraz czy w pełni wysunięta pozwala się wcisnąć do wnętrza gearboxa i szybko wraca na swoje miejsce. Problem pojawił się nagle czy w wyniku modyfikacji? Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 wyzeruj hopa i sprawdź czy problem nadal będzie miał miejsce Quote Link to post Share on other sites
solitarius Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 Kulki mad bulla, wymieniłem kilka rzeczy ale dysza jest fabryczna. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Co wymieniałeś? Quote Link to post Share on other sites
solitarius Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 zębatki, obudowe, cylinder, łożyska i tłok Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Masz szczelny gearbox sam w sobie? Dysza porusza się normalnie przy strzelaniu? Quote Link to post Share on other sites
solitarius Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 co to znaczy normalnie, bo jeśli chodzi wchodzi jak sie naciśnie to tak Quote Link to post Share on other sites
solitarius Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 problem rozwiązany dzięki wielkie, okazało się że częściową odpowiedzialność za usterkę bierze część między hop up'em a magazynkiem a gaerboź wystarczyło podczyścić i nasmarować. Jeszcze raz dzięki za pomoc! Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts