Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dopasowanie munduru

Recommended Posts

Witam! Jestem świeżakiem w świecie ASG, dopiero zaczynam przygodę z tymże sportem. Chciałbym kupić mundur. Moje rozmiary to:

Wzrost - 175

Klatka - 97

Pas - 85

W wielu przypadkach podawane są rozmiary x/y/z <-- jak to czytać? I jakich wymiarów polecacie mundur?

Skoro zaczynasz, zgaduję że nie chcesz wydawać od razu miliona złotych na mundur, więc polecę flecktarn:

tani i pasuje do naszych lasów

http://armyworld.pl/product-pol-2-Bluza-Wojskowa-Flecktarn-Bundeswehr-BW-ASG-Paintball.html

Rozmiarówka to wzrost/obwód w klacie.

http://armyworld.pl/product-pol-1-Spodnie-Flecktarn-Wojskowe-Bundeswehr-Bojowki-Oryginal-Demobil-.html

Odpowiednio wzrost/pas.

Jeśli chodzi o wygodę to tak(spodnie są cudowne).

Jeśli chodzi o funkcjonalność...ja tam w kieszeniach prawie nic nie noszę,tak więc się nie wypowiem.

PS.w kieszeni spodni można zmieścić replikę MK23 Socom,chociaż nie radzę(obciera :biggrin: )

Edited by warat

Używany flecktarn można kupić już za jakieś 40zł. Posiadam spodnie i kurtkę w tym kamuflażu. Obie rzeczy są bardzo wygodne (aczkolwiek niemam porównania do innych mundurów). W kieszeni kurtki bez problemu mieszczą się dwa magazynki od AK (do transportu) lub półlitrowa butelka po wodzie mineralnej (więcej nie ładowałem). W trakcie walki zapasowy magazynek trzymam właśnie w kieszeni kurtki i rzadko mam problem z szybkim wyjęciem go. Problemy zdarzają się właściwie tylko gdy leżę.

Edited by arend
Chciałbym przeznaczyć tak do 80 zł. Moze być używany.

Pytanie czy taki mundur nalezny do wygodnych i funkcjonalnych?

Pierwszym moim mundurem był Flecktarn, później z racji przynależności do 2REP byłem zmuszony oblec CCE (łaciata krowa), po wyodrębnieniu się z grupy, początkowo biegałem w WZ-cie (Pantera leśna), jednak nie ma jak krój mundurów Bundeswehry, wygodne, funkcjonalne (wzór paskudny "sałatka after day"), ale ja się na siebie nie patrzę, a odczucia estetyczne innych mi nie przeszkadzają. Wróciłem do Flecktarna i jestem całkowicie usatysfakcjonowany. :icon_mrgreen:

Z przeznaczonego przez Ciebie budżetu jeszcze Ci sporo pozostanie nawet jeśli dokupisz czapkę.

Pamiętaj, że mundur to nie wszystko, bardzo ważne są okulary ochronne i buty. Na jednym i drugim nie warto oszczędzać, oczy nie odrastają, a obtarcia i odciski mogą Cię skutecznie zniechęcić do dalszej zabawy w ASG... :icon_cry:

Edited by Powała

Osobiście wolałbym zamiast czapki kupić kapelusz ale to już troche większy wydatek.

Przemo pamiętaj, że nie tylko w internecie można kupić mundury. Jak masz w swojej okolicy jakiś sklep dla myśliwych albo bazar/rynek to przejdź się tam. Ceny zazwyczaj są podobne jak w necie a można od razu przymierzyć i zobaczyć w jakim stanie jest mundur.