Reegz Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 (edited) Siema. Mam pytanka co do cm.048m. 1.Czy mogę włożyć do niego li-po 11,1v czy lepiej zostać przy 9,6v na zwykłych bateriach (wszystko w stocku poza kablami na niskooprowe) ? 2.Lepiej zacząć tuning od takich rzeczy jak precyzyjna lufa lub gumka hh czy pozbierać więcej hajsu i rzucić się na przerabianie gb ? I ostanie pytanie dla nie co bardziej doświadczonych graczy ode mnie :cool: 3.Czy warto inwestować w optykę . Myślałem nad montażem i jakąś luneto-kolimatorowe coś (chyba a.c.o.g to jest wówczas). Lepiej się z tym gra czy nie potrzebne jak na akm-a ? Moja krótka rozmowa z samym sobą na temat ostatniego pytania. -Tracisz wygląd starego świetnego i kultowego akm-a na rzecz optyki. -E tam gadasz optyka fajna rzecz pomaga itd. -No tak ale co poradzisz jak nie masz prec. lufy ? -Lufa srufa . Kolimator nie jest używany na tak duże odległości aby kulki latały na wszystkie strony. No i tu jest pytanie czy opłaca się kupować czy nie ? tak wiem gadanie z samym sobą jest dziwne. PRZEPRASZAM ZA DUBLA coś się ścieło i tak wyszło :huh: Edited May 22, 2012 by Reegz Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Jak to stok to weź 9,6V. Tuning najlepiej zacząć od wymiany lufy, jak masz kasę Prometheus, jak nie Guarder 6.02 lub Systema. Gumkę weź G&G zieloną lud Systemę energy. Kolimator jest przydatny, ale ja osobiście lubię koszerne repliki :icon_biggrin: . Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 1.Weź lipo 7,4 i imaxa b6. 2.Gumka i lufa. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Może być i koszerny kałach z dedykowanym kolimatorem kobra Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Jak stok to nawet batka 8,4 daje radę - zwłaszcza jak okablowanie zmienione. Jak chcesz przejść na li-po to Andzia dobrze prawi. Pierwsze "tuning" precka i gumka - gearbox'a nie ruszaj dopóki działa albo dopóki nie będziesz potrzebował większej mocy. Kolimator - dlaczego nie ? Na klimatyczne strzelanki ze stylizacją zawsze można go zdjąć :wink: . A na sobotnie j*** ludzie przychodzą czasami z takimi konfiguracjami sprzętu, że koli na kałachu jest najmniej kłującym w oczy elementem. Quote Link to post Share on other sites
starline Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Co do li po 11.1v w stocku to słyszałem,że dużo ludzi (w tym ja) ma problem z podawaniem kulek z hi-capa. Mi dopiero pomogła wymiana zębatek i zamontowanie opóźniacza.(zębatki cymowe mają zamontowany opóźniacz, ale jest on za mały i niewymienny) Quote Link to post Share on other sites
yonyonson Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Używam lipo 11.1v na stokowym gb z zamontowanym mosfetem i wszystko śmiga, kulki z hi-capów też podaje. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Dobre lipo 7.4 dorównuje, a nawet jest lepsze od 9.6 ni-mh... Quote Link to post Share on other sites
starline Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Używam lipo 11.1v na stokowym gb z zamontowanym mosfetem i wszystko śmiga, kulki z hi-capów też podaje. Nie napisałem, że wszyscy mają ten problem. Chińczyki to loteria. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted May 23, 2012 Author Report Share Posted May 23, 2012 Czyli prec lufa i li-pl 7,4 bo 11,1v za drogie trochę ale czuję , że warto zaoszczędzić :) A nad kolimatorem pomyślę . Dzięki za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Nie zapomnij o gumce ! :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Zmień kable i wtyczki na xt60 i weź lipo 7,4. Lepsza reakcja będzie niż na 11,1 na stockowych kablach. Jeszcze jak dasz mosfet to już w ogóle otrzymasz szatana. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted May 24, 2012 Author Report Share Posted May 24, 2012 (edited) Gumka już jest chyba systema silikonowa . Chyba bo kolega zakładał :P. Edited May 24, 2012 by Reegz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts