komandoczołg Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 (edited) Wiem, że są od tego odpowiednie tematy ale potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Na ile kulek więcej będzie mi starczał li-pol poniżej W PORÓWNANIU DO STOCKOWEJ BATERII JG 8,4V 1100 mAh. http://www.xxx-rc.pl/pl/akumulatory/1521-redox-1300-mah-74v-20c-akumulator-lipo-aku13007420c-.html Edited May 25, 2012 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited May 25, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Jak będziesz go źle użytkował to w ogóle ci nie posłuży. To zależy jaka batka trafiła ci się do kompletu z gietą. Quote Link to post Share on other sites
Vuja1991 Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Zmiana na lipola zawsze się opłaca, to nie tylko większa pojemność. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Na KWA high torqe i m120 starcza na jakieś 1,5k kulek. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted May 25, 2012 Author Report Share Posted May 25, 2012 No i o taką mi odpowiedź chodziło, dzięki zuczek :maniak_OK: . Kjujiczek jak o lipola dbać ja już wiem, nie musisz się za mnie martwić :maniak_jezyk2: . Ale ktoś jeszcze ma te aku, bo chodziło mi dokładniej ile wystrzelę na stockowej giecie JG (do tego nowe kable i mosfet)? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Co to za pytanie? Wiesz ile czynników wpływa na funkcjonowanie baterii? Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 No i o taką mi odpowiedź chodziło, dzięki zuczek :maniak_OK: . Kjujiczek jak o lipola dbać ja już wiem, nie musisz się za mnie martwić :maniak_jezyk2: . Ale ktoś jeszcze ma te aku, bo chodziło mi dokładniej ile wystrzelę na stockowej giecie JG (do tego nowe kable i mosfet)? Kup i sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 (edited) Śmieszne pytanie. Część forumowiczów na prawdę myśli że są tu jasnowidzowie, wróżki i inni prorocy. Na ilość wystrzelonej ilości kulek zależy wiele czynników, od wtyczek po kable, styki, smar, łożyska, zębatki, sprężyna... na warunkach atmosferycznych kończąc. Ja mam tak że na porządnym fajnym terenie mogę strzelać i strzelać i jeszcze przez tydzień batka poleży i będzie super naładowana a na innym terenie bardziej wilgotnym nawet nie wytrwa do końca strzelanki. Szkoda że forum czasami nie blokuje głupich pytań. Edited May 25, 2012 by Matison Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Szkoda że forum czasami nie blokuje głupich pytań. :maniak_OK:. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Każdy ma prawo zadać pytanie. Każdy ma prawo odpowiedzieć, ale obrażanie innych forumowiczów nie jest fajne. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 @zuczek Nie chciałem nikogo obrazić tylko zaliczyłem pytanie do głupich nie osobę ale jak uraziłem to przepraszam. Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie ile pakiet o pojemności XXXX mAh i VV-VV C będzie starczył strzałów. Nikt na to nie odpowie można powiedzieć że ten pakiet może starczyć na od 1 do 2000 strzałów. Grunt by dał zabawę a taki na pewno da. A nawet dla świętego spokoju i żeby nie martwić się o to że siądzie bardziej poleciłbym dopłacić i wziąć model o pojemności 1800mAh http://allegro.pl/akumulator-redox-li-po-1800-mah-7-4v-20c-i2360383283.html Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Przypuszczam że na takim lipolu jeśli będziesz go dobrze użytkował to z 2-3k kulek wysypiesz. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted May 26, 2012 Author Report Share Posted May 26, 2012 Dobra, dzięki za odpowiedzi zamówię tego co mi dał matison tylko, że w sklepie modelarskim. Do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts