Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór Tłoka

Recommended Posts

Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy masa tłoka ma wpływ na moc repliki. Bo słyszałem że JBU robi tłoki metalowe i co się przekłada na to wytrzymałość.

Jakby ktoś mógł doradzić jakiej firmy brać tłoki.

Tak waga tłoka ma znaczenie i to duże. Różnice mogą sięgnąć nawet 50fps!

Wszystkie tłoki pomowe z metalową szczęką są dobre do mocnych replik lub z dużym ROFem - jednak ich używanie może prowadzić w razie zacinki do zwiększenia prawdopodobieństwa uszkodzenia zębatek.

Bardzo dobre tłoki robi Guarder są wytrzymałościowo podobne do HP Promyka. Do SP130 polecam tłok POMowy SHS, powyżej pomowy z metalową szczęką SHSa, JG, Big Dragona lub JBU.

Bardzo dobre tłoki robi Guarder są wytrzymałościowo podobne do HP Promyka.

Możesz mi przybliżyć? Nie darzyłem tych tłoków specjalną sympatią po tym jak ich kilka zjechanych na M130/M140 widziałem.

Z mojego doświadczenia:

Pierwsza sztuka HT (trochę ją zajechałem, ale nadal działa) - była egzemplarzem testowym SP170 Guardera semi + auto (w gb prowina, zęby Guardera ITU), bez problemu znosił auto na stress teście. Wymieniony dla spokoju ducha przed większą imprezą po kilku 1000 bb.

Druga sztuka - kilka tysięcy bb @650fps - zero śladów zużycia

Trzeci egzemplarz - 20 może 30k bb @ 450 fps tylko auto - zero śladów zużycia.

Osobiście nie mam im nic do zarzucenia. Warto kupić "wersję ekonomiczną" bez metalowego zęba, wychodzi taniej a wytzymałość ta sama :)