OFF Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 może ktoś scharakteryzował by bardziej ta replikę, jestem zainteresowany lecz nie mogę znałeś opinii na jej temat. nie mogę znaleźć tematów na temat różnic wersji C i K oprócz długości Bo różnią się tylko wyglądem,a opinii o niej pełno ,więc dziwne że nic nie znalazłeś. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) Mil-tec to syf,od tej firmy należy trzymać się z daleka. Szkoda pieniędzy na to. (...) Mamy w naszej grupie dwa komplety i używamy ich od dwóch lat, bez zastrzeżeń (jeden z kolegów używa ich również w pracy na budowie). Oczywiste jest, że ALTA będą lepsze i na pewno bardziej "lansiarskie", tyle, że cena trzykrotnie wyższa, jak kogoś stać... :bialaflaga: (...) Te gogle uvex będą pewnie mocno parować,nie widać jakiejś konkretnej wentylacji. Zapewne, Bundeswehra używa tylko "byle czego", a ich wyposażenie to sam "syf i malaria"... :sciana: (...) nie mogę znaleźć tematów na temat różnic wersji C i K oprócz długości Ponieważ różnią się tylko długością i wagą. :maniak_jezyk2: Osobiście uważam G36K za najbardziej uniwersalną, pełnowymiarowe G36 to "wiosło" (choć osobiście takiej używam), a G36C jest jak dla mnie zbyt krótkie, i co za tym, nieco źle wyważone. Edited June 2, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Mamy w naszej grupie dwa komplety i używamy ich od dwóch lat, bez zastrzeżeń (jeden z kolegów używa ich również w pracy na budowie).Oczywiste jest, że ALTA będą lepsze i na pewno bardziej "lansiarskie", tyle, że cena trzykrotnie wyższa, jak kogoś stać... Chyba nigdy ich ceny nie widziałeś. Za 80zł można już wyrwać nówki lub za 100zł z hakiem w sklepach. To na pewno nie jest 3x więcej. :bialaflaga: Zapewne, Bundeswehra używa tylko "byle czego", a ich wyposażenie to sam "syf i malaria"... Zapewne teraz nie,ale sprzęt sprzed X lat temu w porównaniu do obecnego to żadna rewelacja,przynajmniej dla mnie. Mówię co myślę o tych goglach. Wolałbym już kupić używane ESS niż takie coś. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Chyba nigdy ich ceny nie widziałeś. Za 80zł można już wyrwać nówki lub za 100zł z hakiem w sklepach. To na pewno nie jest 3x więcej. :bialaflaga: (...) No to sobie popatrz na cenę, wrzuciłem link, ale Ty nawet nie pofatygowałeś się, żeby go otworzyć, a 80-100 zł to i tak dwa razy drożej. Jeśli Cię stać, to przecież możesz sobie zamówić nakolanniki nawet z tytanu, pewne wielopokoleniowe użytkowanie ... :maniak_jezyk: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) No to sobie popatrz na cenę, wrzuciłem link, ale Ty nawet nie pofatygowałeś się, żeby go otworzyć, a 80-100 zł to i tak dwa razy drożej. Jeśli Cię stać, to przecież możesz sobie zamówić nakolanniki nawet z tytanu, pewne wielopokoleniowe użytkowanie ... :maniak_jezyk: Tylko mi dajesz jakieś z dodatkowymi wkładkami i ochroną... a tu są zwykłe alty - http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=87&products_id=2479&name=ALTA_-_Ochraniacze_Kolan_SuperFlex_-_Zielony_OD . Są 3x droższe? Nie. To tylko przykład ze sklepu. Jak ktoś woli 30zł. zaoszczędzić to jego wybór,ale jak ktoś nie jest milionerem to raczej nie stać go na kupowanie byle czego. Lepiej inwestować w dobry sprzęt niż później po roku lub mniej nawet zamawiać drugą parę nakolanników. Edited June 2, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) Tylko mi dajesz jakieś z dodatkowymi wkładkami i ochroną... a tu są zwykłe alty - http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=87&products_id=2479&name=ALTA_-_Ochraniacze_Kolan_SuperFlex_-_Zielony_OD . Są 3x droższe? Nie. To tylko przykład ze sklepu. Jak ktoś woli 30zł. zaoszczędzić to jego wybór, (...) Jak by nie liczyć, to 115-59,90=55,10 (nie doszedłem do tego skąd wzięło Ci się 30.- zł). Tak czy tak to 2 razy drożej. (...) ale jak ktoś nie jest milionerem to raczej nie stać go na kupowanie byle czego. Lepiej inwestować w dobry sprzęt niż później po roku lub mniej nawet zamawiać drugą parę nakolanników. Jak zwykle przesadzasz, chyba, że bez przerwy odprawiasz pielgrzymki na kolanach. My używamy ich już od dwóch lat i jakoś nic się nie dzieje... Nota bene, nakolanniki to szóstorzędny element wyposażenia (I-ochrona oczu, II-replika, III-buty, V-ochrona głowy), wielu uczestników ASG biega bez nakolanników i nie mają z tego powodu poczucia niższości, ani stresów. :icon_confused: Edited June 2, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Jak by nie liczyć, to 115-59,90=55,10 (nie doszedłem do tego skąd wzięło Ci się 30.- zł). Tak czy tak to 2 razy drożej. Jak zwykle przesadzasz, chyba, że bez przerwy odprawiasz pielgrzymki na kolanach. My używamy ich już od dwóch lat i jakoś nic się nie dzieje... Nota bene, nakolanniki to szóstorzędny element wyposażenia (I-ochrona oczu, II-replika, III-buty, V-ochrona głowy), wielu uczestników ASG biega bez nakolanników i nie mają z tego powodu poczucia niższości, ani stresów. :icon_confused: Zapomniałeś o IV... Osobiście wolę ochronić kolana, przed jakimś szkłem w lesie, niż głowę przed listkiem lub gałązką, która może spaść mi na głowę. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) Jak by nie liczyć, to 115-59,90=55,10 (nie doszedłem do tego skąd wzięło Ci się 30.- zł). Tak czy tak to 2 razy drożej. Ponieważ podałem przykład ze sklepu,a na allegro często można je kupić taniej. Ja swoje kupiłem za 80zł + 40zł za nałokietniki i później nie raz widywałem ALTY właśnie w takich cenach na allegro (nowe). Teraz pewnie już ciężko może być żeby trafić za takie pieniądze nówki bo ceny wszystkiego poszły w górę,ale za 105zł bez problemu raczej - http://allegro.pl/nakolanniki-alta-taktyczne-profesjonalne-i2365802533.html. Tak,czy siak to jest 2x drożej,a nie 3x. Różnica jest jednak. Jak zwykle przesadzasz, chyba, że bez przerwy odprawiasz pielgrzymki na kolanach. My używamy ich już od dwóch lat i jakoś nic się nie dzieje...Nota bene, nakolanniki to szóstorzędny element wyposażenia (I-ochrona oczu, II-replika, III-buty, V-ochrona głowy), wielu uczestników ASG biega bez nakolanników i nie mają z tego powodu poczucia niższości, ani stresów. Po prostu wiem co to za firma,miałem z nią do czynienia,ponieważ sam też kiedyś zaczynałem i nie wiedziałem nic o tej firmie. Kupiłem od nich m.in. rękawiczki,kamizelkę i wiem,że szkoda kasy na to i lepiej odłożyć pieniądze na coś lepszego ,za nie wiele większe pieniądze. Jak kto woli,Ty wyrażasz swoją opinię,że są dobre,a ja wyrażam swoją opinię o tej firmie również na podstawie własnych doświadczeń. Nakolanniki są równie ważne jak buty,zwłaszcza w budynkach. Jak dobrze wiemy,większość z nas gra w opuszczonych budynkach,gdzie łatwo np. o jakieś szkło,gramy też w lasach itd.,kolana lepiej chronić. Te mil-teca pewnie będą chronić,tylko pytanie przez jak długo? Dlatego wolałbym dołożyć te 40-60zł i kupić coś konkretnego. Edited June 2, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Zgadzam się, że firma nie najlepsza, ale po co wydawać nadmiernie pieniądze na gadżety, które bardziej służą do "lansu" (wielu "lansiarzy" nosi nakolanniki na kostce, tylko po to, żeby pokazać, że je mają) niż do lasu! Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Zgadzam się, że firma nie najlepsza, ale po co wydawać nadmiernie pieniądze na gadżety, które bardziej służą do "lansu" (wielu "lansiarzy" nosi nakolanniki na kostce, tylko po to, żeby pokazać, że je mają) niż do lasu! Niektórym służą do lansu,innym do tego do czego mają służyć. Ktoś woli nie oszczędzać na swoim zdrowiu,dlatego kupuje gogle np. za 150 lub 180zł ,a inny kupuje gogle za 30zł,których BW używała X lat temu,tak samo jak Polacy w Iraku na początku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts