otix96 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Witam Mam pytanie chciałbym kupić Scar ale nie wiem jakiej firmy proszę o pomoc tak do 900zł. Pozdrawiam Oti Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) W tej cenie scara nie kupisz (dobrego). Z GBv2 to tylko emka kwa. Edited June 2, 2012 by strzelec5 Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) W tej cenie masz nowe Boyi i AGM. Z używanych cokolwiek ciężko znaleźć, ale jak się trafi to G&G. Edit: @UP- Kolejna mania KWA, wszystko inne do dupy? Edited June 2, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) W tej cenie masz nowe Boyi i AGM. Z używanych cokolwiek ciężko znaleźć, ale jak się trafi to G&G. Edit: @UP- Kolejna mania KWA, wszystko inne do dupy? Z Mek bierz G&P lub KWA, najlepsze Mki na rynku za tą cenę, używki wyrwiesz spokojnie, do nowych musisz dopłacić 100-200 zł. Chinole sobie odpuść. Używanego SCARa od VFC wyrwiesz za 900 zł, ale to nie są świetne repliki, są dość awaryjne, ale świetnie wykonane. G&G są rzadsze, mają lepsze bebechy, ale trochę gorzej wyglądają. Classic Army i chińce sobie odpuść. Edited June 2, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 VFC ma świetny wygląd, ale komora hop-up jest tragiczna. Jak raz źle złożysz gumkę to przy próbie wyciągnięcia porwiesz ją na 90% a komory nie zamienisz na żadną inną. G&G też dobrze wygląda ale jest bardziej standardowe. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 VFC ma świetny wygląd, ale komora hop-up jest tragiczna. Jak raz źle złożysz gumkę to przy próbie wyciągnięcia porwiesz ją na 90% a komory nie zamienisz na żadną inną. G&G też dobrze wygląda ale jest bardziej standardowe. Jakoś nigdy mi się to nie zdarzyło... Co nie zmienia faktu, że bebechy SCARa VFC to kupa. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Z GBv2 to tylko emka kwa. A ja myślę że są lepsze GB V2. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 A ja myślę że są lepsze GB V2. Chyba się mylisz. Nie widziałem szczelniejszego i mocniejszego stockowego gearbox'a v2. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Nie wiem czy tylko ja miałem pecha ale w Defenderze trafiłem na cylinder typu 2 i ciulową szczelność na dyszy. Już stokowy boyi był szczelniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Nie wiem czy tylko ja miałem pecha ale w Defenderze trafiłem na cylinder typu 2 i ciulową szczelność na dyszy. Już stokowy boyi był szczelniejszy. Akurat ja nie widziałem lepszej szczelności w Mce, ani nie słyszałem. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Jak widzą 1na 1000 była gorsza i mnie się trafiła :icon_biggrin: . Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) Panowie, Otix96 pyta o SCAR'a a wy zaczynacie dyskusje o eMkach, dobrze że nikt mu nie polecił jeszcze kupić CM.028. Jak chcesz SCAR'a kup sobie SCAR-H od Boyi'a. Traktuj go dobrze, możesz zmienić sprężynę na słabszą, jak nie będziesz go męczyć na jakimś Li-PO 11,1V, rzucać nim, kopać rowów, orać pola to może Ci pochodzi bezawaryjnie jakiś czas, a jak się zepsuje to oddaj go na gwarancje i Ci go naprawią i później znowu go użytkuj. Takie jest moje zdanie na ten temat i może się różnić od zdania innych użytkowników. Edited June 2, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 SCAR od Boyi jest marnym SCARem i prawdopodobnie nie będziesz zadowolony, ani z wyglądu, ani z wykonania, ani z działania. Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Jak chcesz SCAR'a kup sobie SCAR-H od Boyi'a. Traktuj go dobrze, możesz zmienić sprężynę na słabszą, jak nie będziesz go męczyć na jakimś Li-PO 11,1V, rzucać nim, kopać rowów, orać pola to może Ci pochodzi bezawaryjnie jakiś czas, a jak się zepsuje to oddaj go na gwarancje i Ci go naprawią i później znowu go użytkuj. SCAR bojacza to wyrzucenie pieniędzy w błoto: wykonanie na kiepskim poziomie i bardzo złe osiągi (jak ktoś widział jak to strzela ten wie, że ta replika może się równać co najwyżej cm.028). Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Może ale jeżeli chce akurat SCAR'a to niech sobie go kupi, a zresztą skoro jest z Poznania to niech się kopsnie do Spec Shopu i żuci na niego okiem. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 Chyba się mylisz. Nie widziałem szczelniejszego i mocniejszego stockowego gearbox'a v2. Możliwe,chyba jestem bliżej wersji porównywalne niż lepsze jeśli chodzi o gearboxy KWA vs. inne.Sam jestem użytkownikiem KWA i muszę powiedzieć że replika zacna. SCAR od Boyi jest marnym SCARem i prawdopodobnie nie będziesz zadowolony, ani z wyglądu, ani z wykonania, ani z działania. Miałem z nim do czynienia i popieram treść wyżej zacytowanego zdania w 100%. Najlepiej polować na Scara od G&G.Nowy kosztuje 1500 zł.Jeśli znasz kogoś kto zna się na replikach to szukaj używek. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 (edited) SCAR od Boyi jest marnym SCARem i prawdopodobnie nie będziesz zadowolony, ani z wyglądu, ani z wykonania, ani z działania. Polecam lekturę w dziale AEGów, SCAR-L i SCAR-H z Boyi się od siebie naprawdę mocno różnią :) Może rzucę jeszcze hasłem, bo sam nic na ten temat nie wiem, SCAR Aresa? Edited June 2, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts