Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gearbox i części

Recommended Posts

Witam, posiadam CM 0.28 i mam zamiar ulepszyć mu gearboxa, otóż chcĘ kupić lepszą sprężynę, ale obiło mi się o uszy że przy wymianie sprężyny lepiej wymienić inne części geraboxa żeby to rzeczywiście dobrze strzelało i żeby nic sie nie rozpadło lub za szybko nie zużyło, więc moje pytanie do Was jest takie: Co po za sprężyną powinienem wymienić, by to strzelało bez zastrzeżeń ?

Edited by arend

Moim zdaniem nie opłaca się tuninfować tego modelu lepiej jest sprzedaż i kupić coś z serii 0.4X.

Ale jak już się zdecywoałeś na ten to musisz wyminieć tłok na wzmocniony i obie głowice oraz przydało by się silnik oraz oczywiście baterię.NIEOPŁACALNE

Nie wiem czemu ludzie zaczynają od sprężyny. Podstawowa rzecz to dobre uszczelnienie. Sama precka dobrej klasy typu promyk da 15-30 FPS.

A jeżeli koniecznie sprężyna to tak jak napisał Ryba. Tylko jeżeli kupisz dobrej klasy części wyjdzie Cie tyle co byś sprzedał dołożył i kupił cm.040 + . Ale po co ja się powtarzam skoro to samo powiedział Ryba ???

Ja powiem tak. Tuningowałem swoją JG G36C. Zabieg strasznie nieopłacalny, ale była to moja pierwsza replika, więc tak z sentymentu ją stuningowałem. Szczerze powiedziawszy, to za takie pieniądze, bagatela 800 zł! miałbym coś porządnego, co w stocku sprawowałoby się dziesięć razy lepiej, no ale że jestem człowiekiem z sentymentem to zdecydowałem się na ten tuning. I tak z repliki za 350 zł zrobiło się samego tuningu za około 800zł, wymieniłem praktycznie wszystko na drogie części. Dysza na specjalne zamówienie, lufa precyzyjna, łożyska kulkowe 7mm, silnik high tarqe, zębatki Guardera, dosyłacz Guardera, wtyczki deans, sprężyna SP120 Guardera, tłok polimerowy, kable niskooporowe, mosfet z racji tego, że baterię lipo chciałem montować, do tego jeszcze inne pierdoły się znajdą, np. atrapa tłumika płomienia, żeby zakryć lufę, która jest dłuższa niż w stocku itd. po prostu się to nie opłaca. Lepiej sprzedać i zakupić coś porządniejszego :-). Aha nie wliczałem w cenę wysyłek.

Edited by Vaco

A czy powiesz jaką sprężynę chciałbyś zamontować? Ja polecam włożyć sp120, przy dobrym złożeniu i wymianie dyszy na uszczelnioną możesz uzyskać około 430fps. Aby ją zamontować wystarczy wymienić samą sprężyną, ale aby osiągnąć dobre efekty dobrze jest wymienić jeszcze gumkę (zielona G&G, systema energy), dyszę, tłok (stok jest mocny, ale dla pewności) i okablowanie (wystarczą zwykłe kable głośnikowe 1,5mm2 za 2zł/m, trzeba się pozbyć bezpiecznika). Taki tuning kosztuje ok.130zł a da dużo w stosunku do stoka.