bojowa_koza Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Na wstępie zaznaczam, że nie za bardzo się znam na firmach i co do czego pasuje. M4A1 I w związku z tym moje pytania: 1. Czy pomoże mi ktoś znaleźć szynę montażową (pod kolimator), żeby pasowała do tego modelu? 2. To samo tylko z tłumikiem, jaki tłumik? I w związku z tym, jeśli miałbym tłumik, czy dzięki temu można wstawić dłuższą lufę wewnętrzną? Z góry dzięki :icon_biggrin: . Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Szyna jest pod chwytem transportowym, wystarczy go zdjąć. Wstawianie dłuższych luf się nie opłaca. Quote Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 Szyna jest pod chwytem transportowym, wystarczy go zdjąć. Wstawianie dłuższych luf się nie opłaca. Ach, bo myślałem, że dorzuciłbym tłumik i kupił dłuższą lufę precyzyjną, ale skoro się nie opłaca to sama precyzyjna wystarczy? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Tak Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Nie, inwestowanie w tą replikę więcej niż gumkę hopa jest wywalaniem pieniędzy w błoto. Dlaczego? To już poszukaj sobie sam. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted June 3, 2012 Report Share Posted June 3, 2012 Arend - proszę Cię, nie generalizuj. U nas w ekipie są 4 emki Boyi. Żadna się nie sypie, a chłopaki już je mają ponad rok. Przypadek? Rozumiem, jakby pojedynczy egzemplarz się trzymał, nie miałbym porównania. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Sam miałem trzy, żadna się nie zepsuła ani razu. Wystarczy je dobrze złożyć i dbać o nie to się nie psują. Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Też miałem emke Boya i 2 lata na stocku działała bez żadnych problemów, po czym zacząłem ją tuningować, ale i tak myślę, że na stocku pociągnęłaby jeszcze bardzo długo. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Nie, inwestowanie w tą replikę więcej niż gumkę hopa jest wywalaniem pieniędzy w błoto. Dlaczego? To już poszukaj sobie sam. Akurat preckę to zawsze można przełożyć do czegoś lepszego, o ile oczywiście ma podobną długość. Osobiście rozebrałbym GB, nasmarowałbym go, zmieniłbym kable i wtyczki, sprawdziłbym AOE, wypodkładkowałbym zębatki i przyszlifowałbym szkielet w odpowiednim miejscu - coby nie pękał za łatwo. IMHO wystarczy jeśli chodzi o GB. A jak nie umiałbym - to niech to zrobią w serwisie. Quote Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Wielkie dzięki :). Quote Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 A co możecie powiedzieć mi o tej replice? M4A1 King Arms Czym różni się od tej samej repliki od Boyi? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Jeśli masz kasę na KA, to lepiej wziąć KWA. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 KA- piękne z zewnątrz, kupka w środku. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Z kupą w środku to przesada. Szkielet jest dość mocny (tak m130 na auto wytrzyma), świetna komora H-U. Ma słabe zębatki, ale to mały problem. Reszta jest jak w każdym stoku. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 (edited) Jak lubisz King armsa,to możesz się pokusić o emki lonestar.To samo w środku,ładniejsze na zewnątrz,no i jest promocja na zbrojowni za 699zł.Sam się zastanawiam,czy jej nie kupić emki lone star . Od boyi różni się przede wszystkim ogólnym wykonaniem. Wcapiają mnie komentarze niektórych osób,którzy na oczy tej repliki nie widzieli,a twierdzą,że jest totalną kupą,tylko dlatego,że w stocku posiada 330fps. Polecam przeczytać reckę ANR'a tutaj Edited June 8, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
bojowa_koza Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 A jaką firmę produkującą repliki M4A1 moglibyście mi polecić? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Przecież napisałem, no, człowieku. O trochę wysiłku możesz się pokusić, co? Jest na forum milion tematów. Poszukasz, znajdziesz i będziesz wiedział wszystko i jeszcze więcej. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 KWA,Classic Army(te nowe),King Arms,w/w Lonestar,ICS,G&P,G&G. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts