Czarex1324 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) Chciałbym też wiedzieć czy będzie opłacać mi się wstawić nową gumkę hop-up i lufę precyzyjną ? Jeśli tak to jaką ? I jakiś może kolimator do tego ? Wiem, że pewnie ten temat był poruszany ale ja nie jestem zbyt dobry w szukaniu :( Wielkie dzięki za każdą odpowiedź :) I czy tuning będzie dobrym rozwiązaniem w przyszłości ??? Edited June 4, 2012 by Czarex1324 Quote Link to post Share on other sites
vincenzo Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) Jak bardzo chcesz, to bierz. Ale lepiej by ci było dozbieraĆ na coś lepszego. i nie warto jest wkładać kasę w tĄ replikę. Edited June 4, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Tak, będzie dobra na początek. Pasuje wymienić gumkę HU na jakąś lepszą (Guarder, Systema, G&G), co do lufy - twój wybór. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Chciałbym też wiedzieć czy będzie opłacać mi się wstawić nową gumkę hop-up i lufę precyzyjną ? Jeśli tak to jaką ? I jakiś może kolimator do tego ? Wiem, że pewnie ten temat był poruszany ale ja nie jestem zbyt dobry w szukaniu :( Wielkie dzięki za każdą odpowiedź :) I czy tuning będzie dobrym rozwiązaniem w przyszłości ??? TAK!. TUTAJ masz najtaniej. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Jeśli idzie o lufę to chyba Systema będzie wystarczającym kompromisem jakość/cena. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Czy warto pakować się w budżetowe precki które i tak kosztują prawie tyle co połowa repliki, to nie wiem. Gumka Hop-Up to najlepszy tuning do CM.028, zobaczysz czy złapiesz bakcyla do ASG, a w tym czasie uzbierasz kasę na coś lepszego. Cymka spokojnie dożyje do tego czasu. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Wszystko zależy jakie części wkładasz. Ja lufę 6.04 wylicytowałem za 5 zł, no i to się opłacało. Gumkę warto praktycznie zawsze. A jako że 028 potrafi być niezniszczalne, to jak znam życie polubisz je, i zaczniesz pakować kasę. Quote Link to post Share on other sites
Czarex1324 Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 ok, dzięki :) kupie raczej cm.028 i jak mówicie, że posłuży mi długo to raczej macie racje :D Ale czy gumkę hop-up Guardera przeźroczystą będzie się opłacało czy lepiej jakąś inną ? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Guarder będzie dobry. Poproś o montaż sklep, chyba, że znasz kogoś, kto Ci to zrobi, bo Guarder jest bardzo delikatny. Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) To już nie lepiej dołożyć prawie 200zł i kupić kałaszka Boyi. Zawsze to metal, a nie plastik (nawet są elementy ze stali wykonane). Będzie już jakąś bazą pod tuning i jakoś wygląda. Cm.028 to wg mnie wybór dla kogoś, kto już naprawdę chce zacząć z asg za mniej niż 250zł (mówię tutaj o używanej replice), inaczej jak dla mnie nie ma sensu. Edited June 5, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 To już nie lepiej dołożyć prawie 200zł i kupić kałaszka boyi. Zawsze to metal, a nie plastik (nawet są elementy ze stali wykonane). Będzie już jakąś bazą pod tuning i jakoś wygląda. cm.028 to wg mnie wybór dla kogoś, kto już naprawdę chce zacząć z asg za mniej niż 250zł (mówię tutaj o używanej replice), inaczej jak dla mnie nie ma sensu. To zdaje mi się że kolega nigdy nie miał 028... Znajomi się na czterdziestki, albo inne bojaczki po przesiadali, a wciąż tęskno im do 028... Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) To już nie lepiej dołożyć prawie 200zł i kupić kałaszka boyi. Zawsze to metal, a nie plastik (nawet są elementy ze stali wykonane). Będzie już jakąś bazą pod tuning i jakoś wygląda. cm.028 to wg mnie wybór dla kogoś, kto już naprawdę chce zacząć z asg za mniej niż 250zł (mówię tutaj o używanej replice), inaczej jak dla mnie nie ma sensu. A jeśli ktoś nie jest w stanie dołożyć tyle? Nowa Cm.028 strzela na prawdę dobrze i jeśli kogoś stać tylko na nią, to jest dobrym wyborem. Edited June 5, 2012 by Didi Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Gumka - zielona g&g , lufa - guarder 6.02 . Tuning IMO jest zbędny . (Nawet juz zrozumiałem że nie liczą się efpeesy tylko "sprawność" komory hop-up . ) Kolimator - to już jak chcesz - do wyboru do koloru . Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Fakt, cymy28 nie miałem. Kilka razy się nią tylko bawiłem i uznałem, że nia ma sensu pakować kasę w plastikową zabawkę, która wygląda jak z odpustu. Powiedziałem tylko to, co myślałem - lepiej kupić używane boyi i to moje zdanie na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
Czarex1324 Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 Ja raczej się skuszę na cm.028 :) Sprawdzona konstrukcja ;) A raczej nie mam na razie zbyt dużo kasy i nie chciałbym kupować używanych replik (jestem zwolennikiem nowych replik) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 (edited) Słusznie! Bardzo rozsądne podejście. :maniak_OK: PS. Oj nie lubię, nie lubię AK :maniak_jezyk2: ale jeszcze bardziej nienawidzę M4-16... :maniak_jezyk: Edited June 6, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts