SnAk3mS Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Witam jest to moj pierwszy post,jestem troche tak zwany zielony w kilku sprawach.chce zakupic swojego pierwszego airsofta.i chce przykladowo zaczac z tej gornej polki.plastikowe kopie za 200 zlotych mnie nie interesuja.moj wybor padl na heckler&koch bo najbardziej mi przypadla jego agresywna stylistyka.teraz stoje przed wyborem czy wybrac gazowego czy elektryka dodam ze interesuje mnie tylko metal body.obie wersje umarexa sa w granicach 1600-1850 zlotych zalezy mi jak najbardziej na realnosci oddawania strzalow.jesli ktos zna jakas alternatywe albo doswiadczenie z dana marka bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwieg info.z gory dziekuje. Quote Link to post Share on other sites
SnAk3mS Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 Nikt nic nie wie??na forum jest tego troche tylko niestety nieaktualne (przedawnione,czasem z 2008, 2010)i dotyczace innych marek Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Umarex rebranduje (sprzedaje pod swoją marką) repliki innych producentów-to jedno.Dwa-jeśli chcesz zacząć,to "gaziak" raczej nie będzie zbyt sensownym rozwiązaniem-trzeba go regularnie czyścić,kupować gaz,umieć wymieniać uszczelki i zawory plus regulować je.Poza tym koszt użytkowania repliki gazowej jest droższy,niż elektryka-no i raczej sezozowy (w zimie nie postrzelasz).Twoje fundusze-wystarczy spokojnie.W tej kwocie masz HK G&G i VFC...Datami tematów się nie przejmuj,w starszych postach masz często napisane konkretnie co i jak,bez niepotrzebnego nawału "mięcha". G&G(niedostępne,spytaj kiedy dostawa) http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=6465&name=G&G_-_Top_Tech_-_TR4-18_-_Blow_Back VFC http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1670&name=VFC_-_VF416_L Quote Link to post Share on other sites
SnAk3mS Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 Dziekuje kapitaniebomba za sensowna i szybka odpowiedz.fakt zgadzam sie z toba.jesli chodzi o koszta uzytkowania gazowego airsoftu nie przywiazuje do tego zbytnio uwagi to nie ma dla mnie znaczenia.finansowo jestem niezalezny.chodzi mi o jak najbardziej odwzorowana replike m416 lacznie z odznaczeniami i bajerami typu ruchomy zamek.w zimie raczej tez nie mam zamiaru uzytkowac tej broni.na poczatek raczej mysle o tej broni jako dodaniu do kolekcji i osiagi w strzelaniu.(im dalej tym lepiej) czy w tym przypadku jest to dobry wybor?czy jest jeszcze inny gaziak m416 innej firmy?z gory dziekuje za pomoc Ciekawa oferta G&G jest to rowniez gaziak? Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Nie, to akurat jest elektryk z systemem Blow Back. Jeżeli chodzi o realizm oraz wygląd to najlepsze będą gaziaki VFC\Umarex. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 SnAk3mS - za dużo gier. Nie ma czegoś takiego, jak m416... Quote Link to post Share on other sites
SnAk3mS Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 Didi Jest za to t 418 prawda? Quote Link to post Share on other sites
spartanaqa Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Nie, t-418 to oznaczenie modelu G&G. Jest HK416. M416, HK M4 to stara nazwa, która wbrew pozorom istniała, póki nie naruszyło to praw Colta do nazwy. Tak jak koledzy wyżej pisali: chcesz realizmu - kup gaziaka VFC, ale licz się z większymi kosztami. Chcesz coś pomiędzy kosztami a realizmem - bierz G&G. Edited June 5, 2012 by spartanaqa Quote Link to post Share on other sites
SnAk3mS Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Dziekuje spartanaqa i Aiven za konkretna odpowiedz.nie zawiodlem sie na tym forum.rozgladam sie rowniez za bronia boczna,jaka jest beretta r93 jakies konkretne sugestie?rowniez gaziak slyszalem ze jest zbyt mocny jesli chodzi o fps...a to sie wielu nie podoba.... Edited June 5, 2012 by SnAk3mS Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Z bronią boczną jest tak, że najczęściej używamy jej w ciasnych pomieszczeniach, przez co potrzeba mniejszej mocy aby nikogo nie skrzywdzić, bo dostać z 450 fps np. w dłoń może zaboleć. PS. Czemu nie używasz polskich znaków, ani dużych liter na początku zdania? Quote Link to post Share on other sites
SnAk3mS Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 Oski52 dziekuje za info,co sie tyczy znakow,mieszkam za granica.dlatego jest to troche klopotliwe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts