Świerzak Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Cześć! Chciałbym zacząć swoją przygodę z Air Softem. Zdecydowałem, że kupię na początek jakiś sprężynowy pistolet. Bardzo zależy mi na tym by był on w jak największym stopniu z metalu. Chcę na niego wydać ok. 100zł, ewentualnie mogę troszkę dopłacić. Znalazłem coś takiego: http://www.military.pl/colt-m1911-a1-full-metal-pistolet-asg_7267t.html powiedzcie co o tym myślicie. Edited June 5, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Aktualnie panuje ogólnoświatowy bojkot antymonopolistyczny CyberGuna, więc kupowanie tego to też kwestia sumienia. Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) "zalerzy" Zwracaj uwagę na błędy, bo cię tu zaraz zjedzą. Przeczytaj to: http://wmasg.pl/pl/articles/show/227451 oraz I i III część. Edited June 5, 2012 by oski52 Quote Link to post Share on other sites
Świerzak Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Sorki za błąd. Winiacz mógłbyś troszkę rozwinąć bo się zbytnio nie oriętuję, a ten Colt bardzo mi się podoba. Dzięki za expresową odpowiedź. Spokojnie , za jeden błąd jeszcze nikogo nie zjadłem. Ale jak Oski napisał lepiej u mnie błędów unkac ;P Arend Edited June 5, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 http://wmasg.pl/pl/news/show/293552 Masz, tu się trochę dowiesz o Cybergunie. Quote Link to post Share on other sites
Świerzak Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Ok teraz już wszystko jasne. Poradniki przeczytałem. Mógł byś od siebie polecić jakiś produkt? Edited June 5, 2012 by Świerzak Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Jesteś pewien, że chcesz pistolet sprężynowy? Z takim budżetem, to hobby można zacząć lepiej (shotgun, gaziak, ewentualnie elektrycznego Glocka od Cymy ). Edited June 5, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Świerzak Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Jestem pewien. Naprawdę dłuuuuugo się zastanawiałem. Ten Glock też fajny ale jak już wspominałem wolę metal. Edited June 5, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Ruger też jest metalowy i lepszy od sprężynowego pistoletu i cena ładna. Poczytaj http://wmasg.pl/pl/armoury/show/56725?highlight=Ruger . Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Jestem pewien. Naprawdę dłuuuuugo się zastanawiałem. (...) Eee, nie zdajesz sobie sprawy jaki upierdliwy jest pistolet sprężynowy, nadaje się w ostateczności na "broń ostatniej szansy", a taka przydarza się wyjątkowo rzadko, przy zbiegu okoliczności - zabrakło Ci kulek w replice głównej, zacięła się boczna, a przeciwnik jest "dupa" albo "siadła" mu bateria - ile razy się to zdarza? :zastanawia: Koledzy wcześniej dobrze Ci radzili, kup strzelbę, a jeśli uparłeś się na klamkę to gaziaka. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Jak preferujesz naukę na własnych błędach, to bierz. Quote Link to post Share on other sites
Świerzak Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Rozumiem, że sprężynówki są trochę problematyczne, liczę się z tym. Zanim jednak przekonam kilku kolegów by odeszli od Call of Duty i posmakowali tego co najlepsze, repliczka będzie przebijać puszki. Ten Ruger nie jest zły jednak jest na GG więc w chłodny dzień sobie nie postrzelam. PS. Nie preferuję nauki na własnych błędach. Staram się uczyć na błędach innych:-) Edited June 5, 2012 by Świerzak Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Ale na pewno będziesz lepiej bawił się w cieplejsze dni, niż przez cały rok z pistoletem sprężynowym. Obawiam się, że Ciebie jak i kolegów ten pistolet nie nakłoni do ASG. Rób jak uważasz. Masz dłuższy weekend, Łódź mała nie jest, znajdź grupę z użytkownikami w twoim wieku, pójdź na spotkanie wypytaj ( może ktoś będzie miał shotguna lub pistolet spręzynowy), postrzelaj, zobacz co i jak, wróć do domu i powiedz Nam co postanowiłeś. Edited June 5, 2012 by Gruszkin Quote Link to post Share on other sites
Świerzak Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Ok. Zobaczę co da się zrobić. Ten Glock od Cymy mi się podoba, jednak nic nie zmieni faktu, że to plastik. Edited June 5, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Tak, ale jest jeden spory minus. Znajomy twierdzi, że baterię w tej replice bardzo łatwo spalić, a dostanie nowej jest naprawdę sporym problemem, po za tym podobno jest całkiem fajna. Ale poczytaj o niej więcej na forum. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Elektryczny Glock Cymy należy do kategorii: "BRAĆ PÓKI JESZCZE JEST". Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Jak nie musi być full metal to bierz klamki od HFC. A jak nie to gazowe M92/M9 od STTI. Edited June 5, 2012 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
Świerzak Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 Szukając, szukając, szukając natknołem się na to: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152189701-P818-FULL-METAL.html i już miałem się cieszyć gdy doczytałem, że ta Beretka ma plasticzane flaki. Oj zawiodłem się bo wyglądała spx. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts