Tymoszczuk Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Witam!!! Szukałem na forum. Tak wiem jest dużo o tych ładowarkach ale nadal nie mogę się zdecydować. Zastanawiam się nad kupnem ładowarki. Nie wiem, którą wybrać. Zastanawiałem się nad tymi dwoma: Trunigy accucell 6 lub Imax b6 Z tego co wiem są praktycznie takie same. Ale gdzieś czytałem że są jakieś różnice. Tylko nie wiem czy to prawda. W sumie wolałbym imaxa b6 bo tam są aukcje z zasilaczem. Ale podobno zasilacz można kupić osobno i taniej nawet czasami. Jeśli byście mi polecili którąś z ładowarek to proszę powiedzcie czy brać aukcje z zasilaczem czy dokupić jakiś, jak dokupić to jaki bo się w ogóle na tym nie znam :) Z góry DZIĘKUJĘ wszystkim za szybką odpowiedź :) Pozdrawiam!!! Tymek Quote Link to post Share on other sites
Guest zehn Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Ja już zamówiłem sobie Imax'a B6. Quote Link to post Share on other sites
Tymoszczuk Posted June 5, 2012 Author Report Share Posted June 5, 2012 Mógłbyś podać aukcje ? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Tymek, obojętnie. Te ładowarki różnią się tylko obudową. Quote Link to post Share on other sites
Tymoszczuk Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 (edited) A czy do imaxa może być zasilacz 15 V czy raczej to już za dużo lepiej 12 V... ? Wziął bym z TEJ aukcji ale nie wiem czy zasilacz jest odpowiedni :) Edited June 6, 2012 by Tymoszczuk Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Możesz ją spokojnie brać. Mam taką samą, z tej samej aukcji. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Według moich doświadczeń Turingy lepiej sobie radzi z utrzymaniem napięcia podczas ładowania. W zasadzie nie powinieneś poczuć między tymi ładowarkami żadnej różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Tymoszczuk Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 No ok ale czy zasilacz 15 V nie zaszkodzi jej ? Quote Link to post Share on other sites
Roky Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Z tego co widzę ma zakres przyjmowanego napięcia 11-18 V. Quote Link to post Share on other sites
Tymoszczuk Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 Ale czytałem że najlepiej jest 12 V. A i jeszcze moje pytanko podobno imax b6 ma jakiś gorszy balanser ?? Już nie wiem czy kupić tego imaxa b6 z zasilaczem 15 V czy samą ładowarkę turnigy albo imax i dokupić jakiś zasilacz 12 V. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Dokup zasilacz laptopowy który w pozycji Output będzie miał 12V i 5A. Quote Link to post Share on other sites
GaretBale93 Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 http://allegro.pl/ladowarka-imax-b6-zasilacz-gwarancja-instr-f-ra-i2383491783.html Masz tutaj imaxa z zasilaczem 12v 5a. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Nie wiem, co Wy macie za problemy. Na pudełku jak byk stoi: DC 11.0~18.0 Volt. Quote Link to post Share on other sites
Tymoszczuk Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 Ja wiem, że jest 11 - 18 V czy jakoś tam. Ale podobno najlepsze jest 12. GaretBale ten link co mi wysłałeś to chyba podróba jest. Jasny kolor strasznie. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 (edited) Oryginalny zasilacz do imaxa ma 15V.Te wszystkie zasilacze do podróbek imaxów są tzw "replacement adapter".Ja mam tą ładowarkę z tego linku,właśnie z tym zasilaczem i się świetnie spisuje. Jeżeli 12V były by najlepsze do tej ładowarki,to producent by takie robił,a robi 15V.Zauważyłem przy mojej ładowarce,że zasilacz reguluje napięcie ładowarki,tzn.Jak spada prąd ładowania batki powiedzmy z 1A do 0.3A to słychać taki opadający ultradźwiękowy ton z zasilacza. Swoją drogą.Jest to mój drugi Imax.Pierwszy własnie był podróbką z zasilaczem 12v,mimo to też się dobrze spisywał. Ładowarka od GaretBale93 to podróbka.To jest imax firmy imax, a nie skyrc ^^ Edited June 7, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
GaretBale93 Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Ups. Sory chciałem dobrze. Nie spojrzałem dokładnie i tak to się kończy. Nauczka na przyszłość :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Ludzie, dobijacie mnie. Co za różnica, czy zasilacie ładowarkę z 12V czy z 15V, skoro i tak nie ma to znaczenia, ładowarka i tak to przetworzy, na tyle, ile jej pasuje? Zauważyłem przy mojej ładowarce,że zasilacz reguluje napięcie ładowarki,tzn.Jak spada prąd ładowania batki powiedzmy z 1A do 0.3A to słychać taki opadający ultradźwiękowy ton z zasilacza. Ło matko, co za teorie... Jak spada prąd ładowania batki, to i ładowarka pobiera mniej prądu z zasilacza. Napięcie nie ma tu nic do rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Tymoszczuk Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 (edited) Ok ok temat do zamknięcia :) No chyba, że chcecie mi coś jeszcze powiedzieć :D Kupuję TĄ . Edited June 7, 2012 by Tymoszczuk Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 (edited) Ludzie, dobijacie mnie. Co za różnica, czy zasilacie ładowarkę z 12V czy z 15V, skoro i tak nie ma to znaczenia, ładowarka i tak to przetworzy, na tyle, ile jej pasuje? Ło matko, co za teorie... Jak spada prąd ładowania batki, to i ładowarka pobiera mniej prądu z zasilacza. Napięcie nie ma tu nic do rzeczy. Generalnie nie chodziło mi o woltaż,lecz o jakość chińskich zasilaczy(tych replacement adapter).Przeciągu miesiąca zdążyły mi się rozwalić 3 chińskie zasilacze.Kupiłem od asusa za równowartość tych 3 chińskich i działa już 2 miesiąc. A to z tym tonem podałem jako ciekawostkę,bo ten 12v takich rzeczy nie robił. Edited June 7, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 IMAX B6 ma wyście pod PC. A to bardzo fajna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Jeśli ktoś by szukał reszty postów z tego tematu, to są tu: http://forum.wmasg.p...m/#entry1756191 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts