PlanB Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 (edited) Siema. Mój kolega chce Sobie kupić mp5. Tylko pytanie. Którą kolbę? Czy składana będzie łatwiejsza do złamania czy będzie tak samo wytrzymała jak stała? Po prostu którą? http://gunfire.pl/product-pol-1152189563-Replika-M5-A4.html http://gunfire.pl/product-pol-1152189624-Replika-M5-J.html EDIT: Sory za błąd w temacie. Jaka* Edited June 5, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
Specnaz7497 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Ja bym brał ze stałą kolbą. Przymierzałem się do dwóch z nich i powiem, że owa stała jest wygodniejsza. Ta wysuwana jest po prostu dla mnie za mała. Quote Link to post Share on other sites
osiolek14 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Rozsuwana jest do dupy. Najlepsza bedzie skladana w bok lub stala. Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Brałbym stałą, zmieści się większa batka w niej. Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Bierz ze stałą, po pierwsze lepiej wygląda, po drugie ładniusio wchodzi konkretna bateria, a nie jakieś pitu pitu. No i niektóre rozsuwane są po prostu do dupy, zsuwają się jak się mocniej przytulisz do repliki. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Tylko, że stała może czasami przeszkadzać, ale to taki szczegół... Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Ja bym wziął rozsuwaną, miałem obie. Zajmuje mniej mniejsca, jest lżejsza, łatwiejsza w transporcie. Quote Link to post Share on other sites
bucz12 Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Bierz stałą. Ponieważ lepiej wygląda i baterie wsadzisz jaka chcesz ja miałem do m4 wybrać albo stałą albo rozsuwana wybrałem stałą Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Yyy... A co ma m4 do mp5? Kolba stała do m4? pierwszy raz słyszę... Ja kupiłem mp5 ze stała kolbą, ale teraz bym wybrał rozsuwaną. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 Więc widzę że głosy podzielone. To jeżeli rozsuwana, to batka izolatką do Body? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 W chwycie przednim jest miejsce na batkę. Quote Link to post Share on other sites
Olinek Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 (edited) Moim zdaniem rozsuwana jest wygodniejsza. Po złożeniu można włożyć karabin nawet do zwykłego plecaka o pojemności ok. 30l. Jak chcesz zarzucić karabin na plecy to też nie musisz się martwić, że przechodząc przez drzwi zahaczysz kolbą albo lufą. A co do wyglądu, to każdy ma inny gust. Edited June 6, 2012 by Olinek Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 W przypadku ostrej, rozsuwana faktycznie ma najwięcej sensu. Ale w replikach raczej wygrywa stała, głównie lepsze wykonanie (brak ruchomych części) i miejsce na batkę. A Stała kolba do M4 to rzecz tak stara jak cała rodzinka M16. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 (edited) Ja bym wziął z kolbą rozsuwaną, ze względu na łatwość transportu, ale nie brał bym modelu a5 tylko sd6, ze względu na więcej miejsca w chwycie na batkę(nie wiele więcej co prawda ale zawsze coś). Edited June 6, 2012 by Traker Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 @PlanB, weźmiesz tę, która dla Ciebie jest wygodniejsza, ja preferuję składane kolby ze względu na łatwość transportu i ułatwienie poruszania się w ciasnych pomieszczeniach CQB. Tylko dla czego chcesz kupić tak drogo? Zobacz TUTAJ i TUTAJ, znaczna różnica w cenie. Jeśli możesz wydać większą "kasę" to lepiej kup CYMĘ. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 Dzięki Powała. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts