Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam problem ze swoją M4.Problem polega na tym,że przy załadowaniu magazynka do lower receivera normalnie dozuje odpowiednią ilość gazu.Niestety po złożeniu repliki w całość (lower+upper receiver) przy strzale słychać tylko taki metaliczny dźwięk.Chciałbym także nadmienić,że wszystkie części są odpowiednie (zero ubytków,czy starć).Zero dozowania gazu.Proszę o jak najszybszą odpowiedź.Pozdrawiam krissolek.

Posted

Witam

Mam problem ze swoją M4.Problem polega na tym,że przy załadowaniu magazynka do lower receivera normalnie dozuje odpowiednią ilość gazu.Niestety po złożeniu repliki w całość (lower+upper receiver) przy strzale słychać tylko taki metaliczny dźwięk.Chciałbym także nadmienić,że wszystkie części są odpowiednie (zero ubytków,czy starć).Zero dozowania gazu.Proszę o jak najszybszą odpowiedź.Pozdrawiam krissolek.

Czy mi sie wydaje, czy po zbiciu zaworu bez założonego upper receivera nie powinien wylecieć cały gaz z magazynka? Byłby wtedy tzw syfon, bo replika nie wykonała cyklu, zbijak sie nie cofnął i zawór nadal otwarty.

• 11 months later...
Posted

Właściwie nazwa tematu jest odpowiednia dla mojego problemu więc zapytam...

Jaka może być przyczyna przecinania kulek przy wpychaniu do komory hopup i słabe podawanie?

Posted

Też mam problem zaobserwowałem właśnie za na magazynkach G&P po wystrzeleniu kulki jednej druga wypada wygląda tak jak by 2 kulki wchodziły do komory jedna czasami wystrzeli druga wypadnie czego to może być przyczyna ??

Posted

Ja znam przyczynę mojego problemu, zgubił mi sie kawałek metalu trzymający sprężynę dyszy w suwadle.

Wiecie jak ten element się nazywa/gdzie można go kupić/czym zastąpić?