Gromu1 Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Witam, mam pytanie dotyczące montażu kolby beryla [oryginalnej] w CM039"C" [wersja z kolbą od m4]. Można gdzieś dostać przejściówkę do montażu/ogon mocowania, czy trzeba ciąć, babrać się i grzebać/kleić/szpachlować? Przeszukiwałem forum i znalazłem jednie z cięciem elementów, kiedyś natknąłem się gdzieś na przejściówkę, ale nie jestem teraz w stanie tego znaleźć. Proszę o rady jak zamontować kolbę, aby nie zmieniać jej konstrukcji i proszę nie odsyłać mnie do tematu "Beryl", zaglądałem tam. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 W takim razie przeczytaj temat Beryl ;-) Samo zaglądanie nie pomoże. Nie ma takiej przejściówki, trzeba ciąć. Quote Link to post Share on other sites
Gromu1 Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 W takim razie przeczytaj temat Beryl ;-) Samo zaglądanie nie pomoże. Nie ma takiej przejściówki, trzeba ciąć. Czytałem... Bez cięcia i majsterkowania nie widziałem innego sposobu, dlatego założyłem nowy temat z pytaniem i prosiłem o nieodsyłanie nigdzie. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Skoro w temacie poświęconym przeróbką różnych replik na Beryla nie było wzmianki o innym rozwiązaniu, to logicznym jest że takiego nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Kolby oryginalnej bez cięcia nie zamocujesz w żadnej replice AEG. Poza tym w temacie o Berylu masz wszystko napisane - co, jaka replika, jak ciąć, jak zamocować. Quote Link to post Share on other sites
Gromu1 Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 (edited) Kolby oryginalnej bez cięcia nie zamocujesz w żadnej replice AEG. Poza tym w temacie o Berylu masz wszystko napisane - co, jaka replika, jak ciąć, jak zamocować. Tak jak pisałem w pierwszym poście, natknąłem się na przejściówkę do AEG'ów z kolbą m4, żeby podeszła pod nią kolba Beryla BEZ NARUSZANIA JEJ STRUKTURY, dlatego ten temat, ponieważ nie potrafię w tej chwili odnaleźć tamtej wzmianki, kosztowała 32zł. I stąd moje pytanie. Edited June 7, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Tamta przejściówka była po to, żeby zamocować kolbę M4 do replik z kolbą stałą. Nie ma czegoś takiego, co pozwoli zamocować kolbę Beryla bez cięcia. Tym bardziej do replik z ogonkiem pod kolbę M4. Kolba Beryla ma to do siebie, że musi wejść głęboko w korpus. A sama z siebie głęboko wejść nie zechce, bo ma cholernie duży klocek. Klocek z kolei bardzo nie lubi się z geraboxem i niepocięty nie zechce go wpuścić do body. Quote Link to post Share on other sites
Gromu1 Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 Tamta przejściówka była po to, żeby zamocować kolbę M4 do replik z kolbą stałą. Nie ma czegoś takiego, co pozwoli zamocować kolbę Beryla bez cięcia. Tym bardziej do replik z ogonkiem pod kolbę M4. Kolba Beryla ma to do siebie, że musi wejść głęboko w korpus. A sama z siebie głęboko wejść nie zechce, bo ma cholernie duży klocek. Klocek z kolei bardzo nie lubi się z geraboxem i niepocięty nie zechce go wpuścić do body. Niestety nie mówię o przejściówce AK>M4 tylko odwrotnie, jestem w 100% pewny i właśnie ze względu na nią miałem zamiar robić replikę Beryla :) Nie ważne, jak nie znajdę to jedynie cięcie zostaje. Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Nie ma takiej przejściówki, pozostaje cięcie. A skoro cięcie, to i wymiana body. A jak wymiana body to i wymiana repliki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts