Powała Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Czy możecie polecić dobre, względnie tanie, pojedyncze ładownice na 4 magazynki G36, do kamizelki plate carrier (w systemie Molle)? Edited June 9, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Wydaje mi się że jedynie te ładownice są dostępne i w miarę tanie (domyślam się że chodzi Ci o ładownice w flecktarn). Sam się nad nimi zastanawiam. Może ktoś kto je posiada wypowie się na ich temat. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Podwójna ładownica systemowa na magazynki (mieści 4 magazynki do G36, Ew. 6 magazynków do M16). Ładownicę można podpiąć do pasa, kamizelki lub systemu nośnego na kilka sposobów: - w systemie BW (w komplecie znajdują się 2 zapinki BW, które można stosować po przełożeniu przez taśmy nośne poziome) - 2 szerokie szlufki do pasa, regulowane na rzep - w zestawie znajdują się 2 plastikowe zapinki systemowe służące do zamocowania przy pasie bądź oporządzeniu systemowym - poziome taśmy nośne mogą służyć do zamontowania ładownicy do systemu modularnego przy użyciu dodatkowych zapinek lub taśm systemowych (dodatkowych zapinek ani taśm nie ma w zestawie) Producent: TacGear Podejrzewam, że mocowanie będzie musiało być kombinowane a co za tym idzie średnio stabilne. Poza tym poszukiwane są pojedyncze ładownice Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 http://armyworld.pl/product-pol-293-Pokrowiec-na-dwa-magazynki-G36-flecktarn-.html Molle, ale podwójna. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 9, 2012 Author Report Share Posted June 9, 2012 Znalazłem TAKIE. Co o nich sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Polecam napisać do użytkownika Bombelsars i poprosić go o uszycie. Zrobi tak, jak będziesz chciał. Edited June 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Chiński szajs. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 PS. Zapomniałem dodać, że najlepsze będą ładownice na manierkę BW. Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) PS. Zapomniałem dodać, że najlepsze będą ładownice na manierkę BW. Za duże, magazynki dosłownie gubią się w nich (można podłozyc magazynki czymś aby nie siadały tak głęboko ale na dłuższą metę i to nie zdaje rezultatu). Wiem bo używałem. Przeszedłem na podwójne Mil-tech'a. Teraz jednak prawdopodobnie będę zmieniał na te które podałem w drugim poście. Edited June 9, 2012 by Puchacz79 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Kantek, złośliwy łobuzie :maniak_jezyk2: @ Powała - co to znaczy "względnie tanie"? W sumie Didi dał Ci niezłą radę (choć ja osobiście popytał bym innych krawców - Aries Outdoor bardzo mi się sprawdziło przy customowym zamówieniu, Bombel szyje niedrogo, ale na ile mogę sądzić po posiadanej przeze mnie kieszeni jego produkcji - szału nie robi): popytaj krawców i każ sobie uszyć perfekcyjnie odpowiadające Twoim potrzebom ładownice. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 10, 2012 Author Report Share Posted June 10, 2012 (edited) Czy możecie polecić dobre, względnie tanie, pojedyncze ładownice na 4 magazynki G36, do kamizelki plate carrier (w systemie Molle)? PS. Zapomniałem dodać, że najlepsze będą ładownice na manierkę BW. @Kantek, a ja naiwny myślałem, że umiesz czytać... :icon_eek2: Zaprzyjaźnij się z kimś, kto posiada tę umiejętność, wspólnie będzie Wam łatwiej przejść przez życie... W sumie dowcip w "krakowskim" stylu... :hahaha: PS. Dzięki za podpowiedzi. Temat do zamknięcia. Edited June 10, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts