Maza94 Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 No na pewno lufę byś musiał wytoczyć nową, ewentualnie skrócić i nagwintować. Zmienić podstawę szczerbinki, selektor no i jak wspomniał x54 ten nit niepotrzebny wywalić. O takich podstawowych rzeczach jak okładziny, kolba i tłumik nie wspominam. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 tyle, że już te części rzodkie... :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 (edited) No to zawsze tego nowego tantalala można zrobić. Nakładka od beryla, łoże to nowe wzorowane na łożu z AK-74M/ AK-74(śliwkowego), których pełno na alledrogo, a tłumik dotoczyć tylko. Kolba i podstawa szczerbiny same się znajdą :icon_wink: Ah, zapomniałem, jeszcze ten pin, blokujący dwójnóg w kolanku gazowym trzeba wywalić. Tantal go nie ma. Edited November 26, 2014 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 A magi z beryla w tantalu bardzo rażą w oczy? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Są metalowe cymy bodajże za bardzo się nie różnią. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Kolba i podstawa szczerbiny same się znajdą :icon_wink: Proszę, znajdź mi kolbę w takim razie. Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 W stanach macie od zajebani* części do tantala i to często taniej niż u nas, tylko trzeba znaleść personę która to wyślę, bo sklepy nie mogą. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Ok, znalazłem kolbę :) Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 W stanach macie od zajebani* części do tantala i to często taniej niż u nas, tylko trzeba znaleść personę która to wyślę, bo sklepy nie mogą. Zasadniczo osoby prywatne tez nie mogą. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Wracając do przeróbki beryla na tantala to trzeba jeszcze zatrzask magazynka zmienić i ten cycek do montażu szyny górnej wywalić. Quote Link to post Share on other sites
b3hemoth Posted October 11, 2019 Report Share Posted October 11, 2019 "Odgrzewam kotleta" bo kolejny Tantal w budowie. Udało mi się skompletować praktycznie całość części. Problemem jest tylko brązowa nakładka na rurę gazową, która narazie zastąpiłem czarną, berylowską. Bazą jest body od e&l kupione okazyjnie w komisie. Dekiel i replika suwadła to też e&l. Brązowy chwyt pistoletowy to rk10 boyia. Reszta elementów to oryginały od beryla i tantala. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts