Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 od SRC a Cyma

Recommended Posts

Od długiego czasu szukam bezskutecznie po sklepach oferty cm.003, niestety nigdzie nie jest dostępna a planowe dostawy są na lipiec.

W g36 cymy planowałem wymienić

-gumke hu

-kupić tłumik, żeby wstawić parę centymetrów dłuższą lufę prec. 6,04

-kolimator

-po roku zmienić sprężynę na 130 i do tego lipo

Aż tu dzisiaj przez przypadek na taiwanie znalazłem SR36 KV [sRC] GEN.III

Co prawda jest ponad 200zł droższy ale ma już seryjnie wmontowaną dłuższą lufę na dodatek precyzyjna 6,05 więc wychodzi +- tyle ile bym dał za tą modyfikacje w cymie. Ma też większą kolbę, dzięki czemu nie trzeba upychać baterii pod spodem jak w cymie tylko można włożyć large w kolbę która mimo wszystko jest składana a moc 400-420fps to osiągi identycznie jak w cymie. Również lekko obniżona dłuższa linia broni o wiele bardziej mi się podoba.

Do wymiany miałbym w tej broni jedynie gumke (o ile seryjna nie jest dobra, nie widziałem opinii) oraz musiałbym dokupić baterię po roku wrzuciłbym sprężynę 130 lub 140.

Czy opłaca się brać tą gietę od SRC ? Jak wypada w porównaniu do cymy, ponieważ na portalu jest recenzja cm.003 ale tej broni nie ma. Liczę również na jakieś info od użytkowników. Jeżeli się opłaca to kupiłbym ją jeszcze dzisiaj.

Cytat z nonsenospedii ^^

Lufa

Wszyscy dążą do tego, by mieć jak najdłuższą. W przypadku jeśli replika jest do CQB (walki w budynkach), maniacy dążą do skrócenia kolby. Tłumaczą się przyrostem osiągów, a tak naprawdę każdy wie, że chcą swoje chore fantazje zaspokoić po cichu.

A tak szczerze to daruj sobie wydłużenie lufy.Walniesz gdzieś tym tłumikiem o drzewo,to w giecie pójdzie ci blok gazowy,który jest ciężko dostępny,a zwiększenie osiągów będzie na prawdę nieznaczne,o ile w ogóle będzie.

Edited by nicknitro

Za 799zł masz g36c aresa,które jest lepsze od tego src.Ponadto ma kilka zalet,jak szybka wymiana sprężyny itd.Na twoim miejscu bym brał Aresa,albo czekał na Cymę.

Ares ma 320FPS, musiałbym zmienić sprężynę, kupić części do gb itd... potrzebuje te 420fps a po zmianie sprężyny powiedzmy że będzie 430-450 i już mi absolutnie wystarczy. Strzelam się wyłącznie w terenie otwartym i lasach, i walczę na sporych odległościach z osobami które mają w górnej granicy 400fps, parę osób ma ponad 500 (jedna 550). W mp5 mam 360fps i kiedy jestem już w zasięgu przeciwnika, sam nie mogę go jeszcze trafić, co jest irytujące. O tej szybkiej wymianie sprężyny czytałem i podobno nie jest wcale taka szybka, poza tym mi jest to całkowicie niepotrzebne.

Po co?

Jeżeli chodzi o precke, to g36 cymy strasznie sieje, nie wiem jak z tą. A wydłużenie dla wyglądu i minimalnej poprawy celności., parę osób które tak zrobiły mi to polecały a g36C z 72cm długości zbyt długie nie jest.

Bo może nie mieli nigdy lufy precyzyjnej normalnej długości? Ja nie widzę żadnej różnicy w celności i zasięgu po wymianie lufy precyzyjnej, na lufę precyzyjną o 5 cm dłuższą, jedynie przeszkadza (walniesz porządnie o ścianę to się wygnie :( ).

Edited by oski52

To kup Src ;p.Wiedz,że na nie jest mały popyt w komisie,i często nie schodzą za więcej niż połowa ceny sklepowej,a na Cymę np teraz jest szał.W Aresa wsadzisz sp120 i masz te twoje 430-440fps ;p

Edited by arend

To kup Src ;p.Wiedz,że na nie jest mały popyt w komisie,i często nie schodzą za więcej niż połowa ceny sklepowej.W aresa wsadzisz sp120 i masz te twoje 430-440fps ;p

Seryjny gearbox wytrzyma bez innych zmian ? Chodziło mi m.in w wymianie sprężyny po roku, to że wymieniając tracę gwarancję na wstępie i z ewentualnym problemami jestem zdany na siebie. Jest też bez baterii na wstępie (cyma ma) a do aresa w kolbie mam dużą, więc mogę z mp5 przełożyć.

Jeżeli chodzi o popyt to chce kupić replikę która mi posłuży przez długi czas bo nie chce już zmieniać broni tylko w nią pakować cała kasę na ulepszenia i dopieszczanie.

Na FB odpisali w komentarzach do profilu,że mają już na magazynie. Nie leć tak na ilość fps,to nie wszystko. Poza tym w G36 Aresa będziesz mógł łatwiej wymienić sprężynę no i chyba dwie dodają do repliki jak coś.