Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gumka HU G&G-czarna.

Recommended Posts

Witam! Potrzebję na szybko jakiejś gumki HU. Wiem, że najlepsza jest Systema Energy, G&G Zielona i Przeźroczysty Guarder, ale czy miał ktoś styczność z Czarną G&G? Pytam, ponieważ w Poznaniu jest jedynie Specshop, a jak mówiłem potrzebuję gumki na szybko, bo ktoś mi podmienił na jakąś gównianą, która chyba nawet od AEGa nie jest, a miałem już w karabinie Systemę. Ewentualnie czy coś z tego: http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_215_134&sort=2a&filter2=1 będzie się nadawać i nie będzie odbiegać od tych polecanych, które wymieniłem, bo nie ma informacji raczej o gumkach np.Aresa, Deep Fire, JBU.

Nie wiem jakiej miękkości był biały Mad Bull (też z podobnego zestawu, czarna i biała) ale oderwał się grzybek od podkręcania po dwóch tygodniach użytkowania. Najlepiej idź do Specshopowców, wyciągnij lufe i poprzymierzaj kilka gumek hopa jeśli będą na tyle uprzejmi by Ci je udostępnić. W ten sposób sprawdzisz, która gumka dobrze siedzi w komorze i tym samym będzie szczelna. U kolegi np zielonak G&G jest zbyt luźna w stokowej komorze PJ. Zaś gumka systemy w mojej komorze; takiej samej, siedzi ciasno i podkręca wyśmienicie. Nie mam pojęcia jakiej twardości jest systema ale mam ją od dwóch lat, zmiętoliłem ją nie raz w rulonik, wyciągając z komory i nadal jest z nią wszystko cacy. Może to głupio zabrzmi ale wole czarne gumy. :)

Edited by arend