dade Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Witam, niedługo kupuję G3 od JG. Będzie prawdopodobnie na sprężynie SP130. Jaka batka do niego? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Wymieniasz tylko sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 nie, będzie jeszcze precka Guardera 6.02 + gumka HU też guardera... (zastanawiam się nad czarną lub przezroczystą - przezroczysta podobno dla replik poniżej 400fps, a czarna powyżej. Ale nie wiem czy to prawda). ;) Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 (edited) RiVPolska chodziło chyba o to, że ta replika długo nie wytrzyma na tej sprężynie. Gumkę lepiej G&G zieloną, ew. Systema energy. Edited June 13, 2012 by oski52 Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 taka mała pomoc. Jak chcesz G&G zieloną to jest na gunfire. Tylko się spiesz bo widzę że już jest ich ledwo ledwo. Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 RiVPolska chodziło chyba o to, że ta replika długo nie wytrzyma na tej sprężynie. Gumkę lepiej G&G zieloną, ew. Systema energy. Tak. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 A dzięki, to wezmę zieloną G&G i rozumiem, że zamiast SP130, wziąć SP120? bo tam stockowo jest jakaś M120, ale to wiecie... wolę coś pewnego. Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 (edited) Też mam to G3 i chcesz z tego snajperke robić? Ja na twoim miejscu springa bym nie ruszał (chociaż mówią że jg ma pancerne szkielety), tylko cylinder typ 0 bym wrzucił, potem niskooporowe kable + mosfet + dobra batka. Aha, i nie zapytałem, jakie masz konkretnie G3? Bo ja mówię o G3SG1. Edited June 13, 2012 by RivPolska Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 Tak, to będzie parasnajpa, właśnie nie chcę springa. Jeszcze nie mam tego G3, dopiero planuję kupić. A prawdopodobnie to http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=659 . tylko cylinder typ 0 bym wrzucił, potem niskooporowe kable + mosfet + dobra batka. Ile mnie to wyniesie? i właśnie najważniejsze pytanie... Jaka batka?! :D Przy okazji jeszcze się spytam: Ta luneta http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=278_503&products_id=4885&name=BFT_-_Luneta_3-9x40_-_MilDot_-_Red/Green_-_RealTree wejdzie na to http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=9109&name=ASG_-_Szyna_montazowa_RIS_do_G3/MP5_-_Niski_Profil ? Czy lepiej to http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1187&name=Marui_-_Szyna_RIS_do_G3/MP5_-_Niski_Profil lub to http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4978&name=Walther_-_Szyna_RIS_do_G3/MP5_-_Niski_Profil ... Sorrki, za tyle linków. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Po kiego grzyba cylinder 0 ? co ona tam chce lufe powyżej 500mm pakować? Ludzie nie wiecie = nie piszecie. Inna sprawa że odchodzicie od tematu. Dede sprecyzuj na czym ci zależy = wytrzymałości czy mocy. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 (edited) a czemu nie pakować lufy 500mm? Najlepsze byłoby coś optymalnego, żebym nie wymieniał gearboxa po miesiącu, ale i żeby moc była nie najgorsza. Edit: Będę chciał taką preckę http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_374&products_id=6458&name=Guarder_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.02_-_550mm_-_M16,_AUG Edited June 13, 2012 by dade Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 (edited) Po kiego grzyba cylinder 0 ? co ona tam chce lufe powyżej 500mm pakować? Ludzie nie wiecie = nie piszecie. Inna sprawa że odchodzicie od tematu. Dede sprecyzuj na czym ci zależy = wytrzymałości czy mocy. Tak, podejrzewam, że chce powyżej 500mm. Stockowa ma 469mm. Chcąc mieć parasnajpe zakładam, że chce wydłużyć lufę. Ja po wymianie z 1 na 0 (przy stockowej lufie) miałem 3 fps'y więcej i mniejszy rozrzut. Biorąc pod uwagę niski koszt, myślę, że jest to nie najgorsza propozycja. Edited June 13, 2012 by RivPolska Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Nie wdając się w głębsze wywody : pojemność przewodu lufy powinna być niewiele mniejsza od pojemności zestawu cylindra. Dając preckę, która ma mniejszą średnicę wewnętrzną nie trzeba zmieniać cylindra. Inaczej w przypadku montażu lufy powyżej 650mm (zakładając ze nie ma średnicy 6.01). 3fpsy to marny wynik, co do rozrzutu to mógłbym dyskutować. Trochę replik w życiu rozbierałem sporo przy tym eksperymentując i zachowanie wyżej wymienionej równowagi przy odpowiedniej szczelności jest kluczowe w przypadku snajpy. Co do baterii proponuje pakiet lipo 2celle o wysokiej pojemności + porządna ładowarka. Kolba powinna przygarnąć bez problemu nawet 4000mAh. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 Okej, dzięki.. w końcu ktoś odpowiedział na pytanie co to batki :) A ładowarka własnej roboty (w sensie, że wziąłem ładowarkę z regulacją od 3 do 12V i rozciąłem kabel, dołączyłem krokodylki i już da się ładować), czy to wystarczy? Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Nie - podłączając taką ładowarkę do pakietu lipo urządzisz w domu pokaz fajerwerków. Są odpowiednie tematy poświęcone stricte pakietom lipo - tam bedziesz miał wszystko wyjaśnione. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 (edited) a jaka firma robi najlepsze cylindry i układy mosfet? Będę miał preckę 550mm. Edited June 13, 2012 by dade Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 13, 2012 Author Report Share Posted June 13, 2012 j.w. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts