Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wytrzymałe okulary do maski

Recommended Posts

Może nie Bolle czy Uvexy ale będą doskonale pasowały: http://allegro.pl/okulary-nietoperz-wieczor-panienski-bal-ok-nzdg-i2372611914.html .

Doskonałe...

:hahaha: :hahaha: :hahaha: bo umrę... Arend litości... (łamiesz zasady tego forum :maniak_jezyk2: ).

Poszukuje dobrych wytrzymałościowo okularów (na ok. 450 fps), które dobrze "współpracowałyby" z tą maskią http://redberet.pl/p/70/1152192483/maska-half-face-v2-olive-maski-okulary-gogle-i-maski-wyposazenie-taktyczne-.html . Mogę wydać maks 6 dych i interesują mnie głównie Uvexy i Bolle. Z góry dzięki :)

To sobie kup Uvexy lub Bolle.

Edited by Powała

To zrozum, że mogę kupić nietoperzowe okulary które będą pasowały lecz wytrzymają co najwyżej podmuch wiatru albo okulary które są polecane przez innych forumowiczów pod względem wytrzymałości.

Myślałem, że ten dział został stworzony po to, by móc zadawać monotonne lub głupie pytania.

Acz nie zostałeś zwolniony z własnych poszukiwać, a temat okularów pod siatkowe maski był wałkowany tyle razy, że się porzygać można.

arend wiem o tym, po prostu dzisiaj jestem zbyt leniwy by chociaż użyć szukajki (co zazwyczaj robię). Chciałem również przy okazji sprawdzić podejście ludzi do tego działu na forum lecz z tego co widzę, mało się zmieniło.

Edited by Quchy

Będą strasznie parować , chyba że pokombinujesz z robieniem dziurek , lub po prostu kupić uvexy i problem z głowy.

Sam mam uvexy nie parują podczas gry nawet gdy mam założona neoprenową maskę (ogólnie nie polecam takich masek), a w dodatku są wytrzymałe (dość:P).

Edited by Reegz

A że tak się spytam: miał ktoś kiedykolwiek założoną na twarz jednocześnie podaną maskę i uvexy ivo? Nie wiem, może to kwestia mojej nieforemnej paszczy, ale maska z racji że sięga po same uszy, napiera na okulary, a tym samym strasznie uciska skronie. Ból głowy po 3 godzinach gry gwarantowany. Jak już coś to polecam uvexy na gumce. Jesteś pewny, że chcesz okulary? Może być dość spory problem z dopasowaniem ich tak, aby nie uciskały czachy :D Proponuję zamiast tego gogle: http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/gogle-okulary/gogle-gx-1000-a-c-m-yellow.html. Da się je tak dopasować do maski, że na nic zbyt mocno nie cisną, ale zarazem nie latają luźno po twarzy ;)

Edited by eMBeKa93

Mam podobne (podróbę ESSów), sprawiają wrażenie całkiem wytrzymałych, dały rade wytrzymać 420 fps z bliska (został tylko ślad) ale nie czuje się w nich za pewnie i wolałbym przerzucić się na okulary (miałem już kilka gogli na twarzy i stwierdzam że zbyt bardzo grzeją a na x800 mnie nie stać). Na razie maskę sobie odpuszczam, polatam w arafatce tylko niech mi ktoś powie czy te drugie okularki mają atest bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia.

arend wiem o tym, po prostu dzisiaj jestem zbyt leniwy by chociaż użyć szukajki (co zazwyczaj robię). Chciałem również przy okazji sprawdzić podejście ludzi do tego działu na forum lecz z tego co widzę, mało się zmieniło.

Zmieniło się i to bardzo wiele in plus. Gdyby nie było tego działu, już Twój temat byłby zamknięty.

Przecież wskazałem Ci okulary, które warto kupić! Post nr 3! :sciana:

Nie warto z dwóch powodów, parują katastrofalnie, gumka jest mało wygodna, lepiej zdają egzamin normalne "zauszniki", przynajmniej dla mnie są wygodniejsze. :maniak_OK:

Jeśli chodzi o maskę, używam jej wyłącznie w CQB, jest dość "upierdliwa" nawet jeśli dobrze dopasowana. W lesie i terenie mieszanym używam szala, są dostępne w różnych kamuflażach i doskonale zdają egzamin. Mi już dwukrotnie uratowały ryja od skancerowania. :maniak_jezyk2:

Edited by Powała

Zmieniło się i to bardzo wiele in plus. Gdyby nie było tego działu, już Twój temat byłby zamknięty.

Przecież wskazałem Ci okulary, które warto kupić! Post nr 3! :sciana:

No tak ale po zagłębieniu tematu na forum okazało się, że jakaś seria I-vo została zrobiona bez atestu i nie są zbyt zdatne do "walki". Bolle zupełne mi się nie podobają ale jeszcze pomyśle.

Właśnie doszedłem do wniosku, że szaliczek albo arafatka starczy.

Dobra dzięki wszystkim :wink: , kupuje I-vo. Piszą, że wytrzymują strzał z metalowej kulki to i z plastiku dadzą radę :icon_razz2: