psiarz19 Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 (edited) Replika : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=22_31&products_id=518 Które kulki lepiej się sprawdzą : BB King 0,23 czy rockets'y 0,25 ? Używał ktoś ww. w ww. replice ? O BB king nigdy nie słyszałem, a podobno w cymach rocketsy się zacinają często. Nic więcej nie wiem, :bialaflaga: Edited June 23, 2012 by psiarz19 Link to post Share on other sites
Attero Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 BB Kingi to totalna kupa, nie ruszałbym tego nawet kijem owiniętym w szmatę. Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Ostatnio na strzelance kolega się żalił, że replika strzela na 15-20m, niecelnie, gumka nie kręci. Totalna porażka z repliką. W magiczny sposób po trzech minutach zaczęła strzelać na normalną odległość, prosto w punkt, kulka leciała wyraźnie szybciej, gumka kręciła bardzo ładnie (chociaż stockowa). Rozwiązanie problemu polegało na wyrzuceniu badziewnych kulek i zastąpienie ich porządnymi - np. G&G. Więc jak ktoś chce oszczędzać na kulkach - proszę bardzo, pod warunkiem, że walczy w przeciwnej drużynie. :D Link to post Share on other sites
psiarz19 Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 (edited) A rocketsy lepsze niż BB Kingi ? Poradźcie jakieś dobre kulki do tej repliki ze zbrojowni D-O-S-T-Ę-P-N-E w tej chwili. 4000-5000 sztuk za max. 40 zł. Te będą ok ? :zastanawia: Drogie trochę. A co z tymi rocketsami ? Mało tam u nich dostępnych produktów ogólnie, ale to co chcę mają i to dosyć tanio na szczęście. EDIT: A MadBull ? Nie za lekkie jak na full stock MP5 ? Jaka waga generalnie ? 0,25 nie za ciężkie ? 0,23 akurat, ale tylko są te BB King :/ . No i jeszcze BIO Madbull 0,23 ale 5 dych za 3000 O_o . Edited June 23, 2012 by psiarz19 Link to post Share on other sites
henno Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 BB King one niczym nie różnią się od PJ. Kup Blaster lub G&G jak chcesz normalnie strzelać bez nerwów. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=27_45&products_id=173 Link to post Share on other sites
psiarz19 Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 (edited) Czyli BB Kingi są rebrandowane, czy bardzo zbliżone jakościowo? A co o tych PJ i Rocketsach można powiedzieć ? Warte chociaż swojej ceny ? Blastery są ok, tylko drogie :/ 3000 za 40 zł średnio mi się uśmiecha. A MadBulle ? Tylko nie dostępne... Zastanawiam się nad tymi rocketsami, bo niby są ok i nie narzekają dużo, oprócz tego, że w mid-capach się zacinają, a w pudełku jest hi-cap i tak... Edited June 23, 2012 by psiarz19 Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Ja tam mam same midy i lowy a używam rocketsów od dłuższego czasu. W moim przypadku, ani jednej zacinki. Może trafiła mi się lepsza partia kulek ale miałem już 3 opakowania. Jak żal Ci kasy na kulki (tak jak mi póki precki nie mam) to weź rocketsy. Fajne kulki za dobrą cenę. Link to post Share on other sites
psiarz19 Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 Dzięki za opinię. 0,25 do tej MP5-tki będą ok ? Jaki będzie wtedy zasięg (full stock, bez precki, bez zmiany gumy hu itd.) ? Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Bierz z innego sklepu jak nie ma tam G&G. Są jedne z najlepszych kulek i nie żałuj kasy bo naprawdę potrafią polepszyć osiągi repliki, niby tylko kulki a robią różnicy mocną. Te kingi tak jak ktoś powyżej napisał są kupą i nie warto tracić na to kasy tym bardziej że na www.specshop.pl kulki g&g są po niezłej cenie 39zl za 4000szt 0,25 albo 5000szt 0,20g POLECAM !! Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 (edited) Ja uważam że przedewszystim na początek zabawy z asg nie ma potrzeby dawania 40 zł na g&g, tylko starczą kulki odrobinę gorszej jakości (które wcale nie są złe) za 20 zł. 0,25 mogą być ciut za ciężkie ale powinno się to przełożyć na stabilność lotu i celnosc I wiem co mówię bo obok moich rocketsów stoi też żółta paczuszka g&g 0.25 więc mam możliwość ich porównania ;) Edited June 23, 2012 by Quchy Link to post Share on other sites
psiarz19 Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 Ok, wezmę rocketsy 0,25. Dzięki za odpowiedzi. Link to post Share on other sites
Recommended Posts