J4cka1 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 (edited) Witam! Jestem nowy i mam problem z wyborem sprzętu. Chciałbym zakupić replikę główną i boczną. Interesuje mnie coś w stylu M4, G3, MP5, Beretty 92, Colta 1911 - oczywiście ważna jest wytrzymałość i osiągi repliki, a nie model... Wybrałem kilka replik, które "wpadły mi w oko": Replika główna: GR4 100Y BB SLR105 Tactical Classic Army Replika poboczna: Beretta 92 M9 O firmach produkujących repliki nic nie wiem, jedynie posłyszałem trochę o G&G i G&P. Oczywiście chciałbym kupić coś porządnego, coś co będę mógł później przerabiać. Jeszcze ważna informacja - na sprzęt chciałbym przeznaczyć sumę nie przekraczającą 1300 zł. Edited June 27, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Z tych co podałeś brałbym SLR105 a co do gaziaków to się nie odzywam . Ale skoro podobają ci się emki to może m4 od KWA. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4342 Trochę więcej niż tamten CA ale też dobry a w dodatku podatny na tuning. Quote Link to post Share on other sites
J4cka1 Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 @up Świetne. Tylko problem jest w dostępności produktu... A ten: LMT Defender R.I.S Czy powinienem się sugerować tym, że wersja z 4 w nazwie jest lepsza od tej co podałem link? Różnice jakie zauważyłem to inny układ celowniczy, waga, długość, prędkość wylotowa i typ ogniwa. Typ pasującego akumulatora: Specjalny Czy to oznacza, że może być problem z dokupieniem akumulatora? Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni jezyka polskiego. Arend Edited June 27, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Ten podany przez ciebie LMT Defender R.I.S jest jak najbardziej dobry, możesz go śmiało brać. W niczym nie ustępuje wersji SIR, różni się jedynie z zewnątrz. Z tym specjalnym akumulatorem chodzi chyba o to, że replika jest LiPo ready, ale jak podłączysz normalną batkę Ni-Mh 9,6 to nic się nie stanie. Jeśli się mylę, poprawcie mnie Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Powracając do tej repliki co ci poleciłem . Nie tylko ten sklep ma go w ofercie wystarczy poszukać :P.Ogólnie m4 od KWA są dobre i podatne na tuning. Quote Link to post Share on other sites
Dawidson Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Jeśli chodzi o emke którą polecił Reegz to jest bardzo wielki problem z jej dostępnością, sam jej jakiś miesiąc temu szukałem dzwoniłem meilowałem do około 12 sklepów które mają tą emkę w ofercie i nikt nic nie miał. Udało mi się ją dopiero dostać przez przypadek na asgshopie ponieważ jakiś klient zrobił "specjalne" zamówienie z kilku miesięcznym wyprzedzeniem i w ostaniej chwili odmówił, więc trafił mi się fartem jeden wolny egzemplarz ;). Natomiast co do emki którą sam podałeś nie mam żadnych zastrzeżeń miałem ją w rękach strzelałem i jest git. Quote Link to post Share on other sites
J4cka1 Posted July 3, 2012 Author Report Share Posted July 3, 2012 Jaką baterię polecacie do tej repliki: LMT Defender 16? Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Do tego wejdzie każda bateria z wyjątkiem sticków, czyli tych długich. Jaki masz budżet na baterię? Można i kupić za 70 i za 270zł. Ja od siebie polecam lipole (i tak pręcej czy później będziesz musiał kupić jakąś porządniejszą ładowarkę jak imax b6) - są dość tanie oraz oferują ładne napięcie (także pojemność) przy bardzo małej wadze i rozmiarach. Quote Link to post Share on other sites
J4cka1 Posted July 3, 2012 Author Report Share Posted July 3, 2012 Na sam początek wolałbym coś tańszego. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Dozbieraj na imax b6,a jak nie masz tyle kasy to znajdź kogoś kto nie ma dobrej ładowarki i złóż się z nim :) Quote Link to post Share on other sites
J4cka1 Posted July 3, 2012 Author Report Share Posted July 3, 2012 A jaką wagę kulek do tej repliki polecacie ? Quote Link to post Share on other sites
Bratek193 Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Jeśli osiąga około 400 FPSów kulki to najlepszym wyborem będą kulki o masie 0,25g Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 0.25g G&G lub Madbull. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts