Scharf Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Witam Czy ktoś zetknął się z tym tytułem ? Bardzo dobra gra w skali taktycznej, ze sporą dawką realizmu i dobrej fizyki. Świetny system zakupów jednostek, gdzie dysponując odpowiednim kapitałem punktów można doposażyć się w idealny skład. Wybierać jest też w czym bo gra oferuje praktycznie każdą jednostkę która wzięła udział w działaniach bojowych II Wojny Światowej. Grafika pierwszych części już nie powala na kolana ale da się grać - mechanika gry za to wybacza tą grafikę. Kolejne części mają już dużo lepszą i ładniejszą grafikę ale mechanika niestety czasem trochę kuleje. Quote Link to post Share on other sites
Yoko Hino Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 W pierwsze 3 części grałem w ramach CMHQ z żywymi przeciwnikami. Mimo pewnych niedociągnięć, bardzo miło się grało i grę mogę polecać. Grafika pierwszych części faktycznie nie powala na kolana, ale upiększało się ją za pomocą modów graficznych. Mechanika to bardzo mocna strona tej gry, pamiętam, że zdziwiłem się mocno, gdy zobaczyłem scenę gdzie pocisk z działa AT zrykoszetował od pancerza niemieckiego czołgu uderzając w transporter opancerzony stojący z boku, niszcząc go kompletnie. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Którą część polecacie? Pograłbym tylko trochę tego jest;) Quote Link to post Share on other sites
Yoko Hino Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Z starszych CM proponuje 3 cześć, Afrika Korps jest najlepiej dopracowana. Okres gry oprócz walk na pustyni, obejmuje też walki w Włoszech do 1945 roku. Wielbicieli frontu wschodniego skusi druga cześć obejmująca okres od 41 do 45. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Grałem tylko w Shock Force (USA vs Syria w 2008 roku). Trochę niedopracowana i szkoda że można tylko amerykańcami grać w kampani. Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Ja nadal pykam w CM BOG, chętnie pogram przez sieć;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts