Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

W 200% popieram przedmówcę :maniak_OK: .

Miałem trzy emki boyi, poza moimi przez ręce przeszło mi kilkanaście innych emek tego producenta. Po dobrym złożeniu wszystkie działają świetnie, moja ma obecnie 4 lata i działa BDB.

Chińczycy potrafią robić repliki, ale nie umieją ich składać.

Bo każda zielenina umie sobie rozłożyć cały GB, spodkładować i ewentualnie poprawić żółte rączki i złożyć... takie rzeczy tylko w Erze.

Serwisantów mało mamy w naszym pięknym kraju? :/ Ja rozumiem - na początku może brakować kasy itd., ale ja pierwszą wizytę chińskiej repliki u serwisanta wliczam w cenę - oddaje do poprawki to, co Chińczycy spieprzyli i jest okej.

Nath trochę przesadzasz. Wystarczy odrobina smykałki do majsterkowania i śmiało zielony może dłubać. Sam Jestem tego przykładem, rozebrał gb (tu z pomocą przyszło YT) i złożyłem. Fakt, że wymieniłem tylko tłok, sprężynę i głowicę tłoka, ale i tak musiałem się bawić np. ze spustem bo wyleciał :) Replika śmiga teraz jak ta lala :) Wkońcu musi być kiedyś ten pierwszy raz. Dla chcącego nic trudnego.

Nath trochę przesadzasz. Wystarczy odrobina smykałki do majsterkowania i śmiało zielony może dłubać. Sam Jestem tego przykładem, rozebrał gb (tu z pomocą przyszło YT) i złożyłem. Fakt, że wymieniłem tylko tłok, sprężynę i głowicę tłoka, ale i tak musiałem się bawić np. ze spustem bo wyleciał :) Replika śmiga teraz jak ta lala :) Wkońcu musi być kiedyś ten pierwszy raz. Dla chcącego nic trudnego.

Ja się już napatrzyłem na gearboxy wypodkładowane na podstawie tutoriali z YT, a potem jest płacz, bo zębatki lecą albo karabin chrobocze jak "żarna we młynie". Nie przeczę-da się to zrobić samemu, natomiast nie czarujmy się, jak ktoś kupuje Boyi jako pierwszą replikę to raczej nie ze zwykłego skąpstwa, ale dlatego że go nie stać. A pomyłka przy samodzielnym składaniu GB może być potem kosztowna.

A gejboxy boya są gejowe :). Ostatnio pękł mi jeden na sp 100 w replice do cqb. Zdziwko było, nie powiem :D.

Edited by Nath