Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wybór pierwszego karabinu GBB

Recommended Posts

Nie wiem czy dobrze trafiłem, bo już nie widzę działu dla początkujących. Jak toto tu nie pasuje to proszę przenieście.

Zebrawszy odpowiednie fundusze postanowiłem zerwać z AEGami. Trochę czytałem o gaziakach, ale potrzebuję opinii. Poszukuję karabinu (nie karabinku) dobrego na średnie odległości (głównie to do lasu). Oczywiście, zamierzam w niego dalej inwestować. Chciałbym, żeby chodził też na CO2. I jeszcze regulacja mocy. O ile wiem, to NPAS nie trawi CO2. Natomiast zastanawia mnie to od TSC, jakichś Power Adjustment Knob. Do niego trzeba dyszę i jest taka do CO2. Tylko czy to jest do SCARa Open Bolt (takowy mi się podoba). Zależałoby mi, aby kosztowała replika mniej niż 1300 (jeszcze magi trzeba i przy okazji kupuję hełm). To kilka karabinów, które mi się podobają:

- WE SCAR - tani, lubie SCARy

- WE AK PMC - wszystko co kałach jest ładne

- WE M16 - niekoniecznie emka, od biedy wezmę

- WE L85 - ładny, ale oszynowanie kosztuje, Susat też

Jestem całkowicie otwarty na inne propozycje. Mogę też wziąć używanego. Jeszcze jak mógłby ktoś powiedzieć o tym przedłużeniu lufy SCARa.

Edited by MARIO_PL

Poszukuję karabinu (nie karabinku) dobrego na średnie odległości (głównie to do lasu). (..)

Chciałbym, żeby chodził też na CO2. I jeszcze regulacja mocy. (..)

Zależałoby mi, aby kosztowała replika mniej niż 1300

Takie rzeczy to tylko w erze.

Za taką kasę nie dostaniesz nawet niezawodnego KJW.

I jakie to średnie odległości jak można spytać?

Poczytaj zatem trochę więcej bo wszystkie repliki które pokazałeś wymagają sporej inwestycji w stalowe części wewnętrzne.

BTW Jest odpowiedni dział na takie pytania:

http://forum.wmasg.pl/forum/145-szybkie-pytanie-szybka-odpowiedz/

WE jest dość padlinowate. Jak masz kasę żeby równowartość repliki zainwestować w części tuningowe to bierz.

Po prostu na GBBR trzeba wywalić $600 żeby to strzelało.

Niezależnie czy to będzie WE, WA/WOC czy KWA.

Edited by Amadem

Zdajesz sobie sprawę, że nawet jak wsadzisz do środka komplet flaków od RaT to będzie to kupa?

O RLY? :zastanawia:

Ani słowa nie napisałem o częściach Ra-T

czy innym jeszcze bardziej badziewnym TSC (choć nie wszystkie są do niczego). :bialaflaga:

Nikt przy zdrowych zmysłach nie pcha części Ra-T do WE. :icon_biggrin:

Jedyną słuszną alternatywą są części CWI.

Edited by Amadem

To do przedmówcy było :P. Ale tak czy siak GBBR nadal sa na zbyt wczesnej fazie rozwoju, żeby nadawały się do czegokolwiek prócz na ścianę.

Wybacz zatem moją nadgorliwość. :cool:

Do rozgrywek CQB jeszcze dadzą radę. Ew. na Milsim.. latem :icon_biggrin:

Ale typowy skirmish to fakt lepiej się sprawdzi chiński AEG niż replika GBBR za 1000$.

Edited by Amadem

W każdym bądź razie dzięki. A jeśli takowe CWI to jakie części dokładnie trzepba wymienić? Tylko proszę, konkretnie (bez odpowiedzi ,,wszystko" itp.)

Kurde stary przeczytaj tematy odnośnie tych replik bo wszystko masz tam wyłożone, a tutaj jak wpadnie mod to i tak cały ten topic poleci.