Reegz Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 (edited) Siemka. Od dłuższego czasu szukam lunety która: -jest tania (do 120zł) -ma stałe powiększenie -i jest mało podatna na upadki. -bez podświetlenia Ogólnie nie potrzebuje czegoś super , wystarczy mi coś aby podczas upadku nic się nie stało , taka luneta na lans tylko , że nie musi wyglądać ani jakoś zachwycać jakością obrazu , w sumie to ma być luneta tylko do obserwacji ale w razie czegoś oddać parę strzałów. Nie mam kasy na DOE ani nic z tych rzeczy. Jak myślicie nada się do "lunetowania" ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_177&products_id=1469&name=Strike_Systems_-_Luneta_4x32 Edited July 7, 2012 by Reegz Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Zwykły chinol z napisem, na allegro masz o wiele taniej i jeszcze montaż w komplecie: http://allegro.pl/luneta-strzelec-4x32-z-profesjonalna-siatka-montaz-i2439964562.html Do airsoftu raczej wystarczy, możesz się jeszcze rozejrzeć za 4x40 - droższe o parę zł. No i takie słowo jak "lunetowanie" nie istnieje. Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 (edited) est tania (do 120zł) Niestety ale nie ma taniej i dobrej lunety. ma stałe powiększenie W swoim przedziale cenowym tę cechę znajdziesz bez problemu :) i jest mało podatna na upadki. W tej cenie nie będzie, chyba że chodzi Ci o zrzucenie lunety na trawę z wysokości 30cm... Kiedyś widziałem jak pewnemu facetowi luneta wypadła z ręki z wysokości ok. 1,5m i pofrunęła na beton. Oprócz lekko zdartej farby na obudowie nie miała żadnych uszkodzeń. Tyle, że to była delta za grube pieniądze. bez podświetlenia Podświetlenie zawsze można wyłączyć. Jak myślicie nada się do lunetowania ?http://www.specshop....s_-_Luneta_4x32 Nie. Coś tam będzie przybliżać, ale i tak zobaczysz w niej mgłę/mleko, zamiast czysty i przejrzysty obraz. edit: literówka Edited July 7, 2012 by strzelec5 Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted July 7, 2012 Author Report Share Posted July 7, 2012 Wiem , że nie istnieje ale podoba mi się bardziej niż obserwacja lub oglądanie itd. A co do "lunetowania" to tak jak "kameruje" się kamerą :P. Dzięki za linka temat chyba do zamknięcia bo chyba nic lepszego za tą cenę nie znajdę. Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 To już lepiej kup lornetkę jeśli to ma być tylko do "lunetowania". Jeśli jednak chcesz posadzić to na replice, to bierz tamtą z linku od Wicioka (przynajmniej dużo pieniędzy na nią nie wywalisz). Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 (edited) Do obserwacji terenu przyda ci się taki kompaktowy bajer klik Edited July 7, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Nicknitro, korzystałeś może z takiego monokularu? Bo szczególnie ciekawi mnie, czy da się z niego korzystać bez zdejmowania ochrony oczu. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 (edited) Nie korzystałem z tego,jednak na dniach sobie taki bajerek zamówię i zdam relację.Jednak jeżeli przez lunetę idzie patrzeć w okularach,to czemu nie przez ,monokular? ;p Wszystko zależy od wielkości okularu tego urządzonka. Edited July 7, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts