Dread Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Za duży? Jak patrzę, to wydaje mi się, że to na tych samych maszynach było robione :/ Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 Hmyyy jak tak teraz patrze to nie wygląda to źle.... może odniosłem takie wrażenie dlatego, że wyskalowanie repliki było złe. Znaczy tłumika w tej replice. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 SWU wygląda bardzo ciekawie ;) . Naszła mnie taka chęć przerobienia mojego SWD ( tylko ja mam sprężynowe a&k ) na SWU . Ciekawe czy byłoby to możliwe . Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 10, 2012 Author Report Share Posted July 10, 2012 @Perski chyba da ktoś już na forum przerabiał springa A&K. @KreciKs właśnie, właśnie daruj sobie. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Perski, na redalliance ktoś przerobił springa A&K na elektryka używając gearboxa V3. Jak to zobaczyłem, to też mnie naszło, żeby zrobić takie, ale jako właśnie SVU. Skoro da się długiego, to da się też krótkiego. Poza tym A&K ma dużo lepszy znal od Cymy, więc jest szansa, że nie popęka, jak się będzie wybierało materiał pod boxa :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Ciach, ciach. Napinki między MG a Jakimem i między MG a Kreciks, oraz powiązane z nimi inne posty zostały wydzielone do oddzielnego tematu i ukryte. Dyskusję proszę prowadzić w kulturalny sposób, bez chamskich personalnych docinek. Kto usunął mój post w tym temacie ? :angry: To nie ja, czyli pewnie ktoś "z góry'. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 11, 2012 Author Report Share Posted July 11, 2012 (edited) Jakby ktoś znał cyrylicę i był trochę elektronikiem to z CA i A&K też da radę: http://www.fblock.ru/arms_room/svu.html Edited July 11, 2012 by mg shutze Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Znalazłem ciekawe info tylko czy ktoś zna chinski/japonski... http://www.gunsmithbaton.com/products/detail.php?product_id=918#!prettyPhoto Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 14, 2012 Author Report Share Posted July 14, 2012 Widomo34 stare to to było na rus.mil i nawet chyba tutaj. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 (edited) Jakby ktoś znał cyrylicę i był trochę elektronikiem to z CA i A&K też da radę: http://www.fblock.ru...s_room/svu.html Proszę bardzo przetłumaczone :icon_smile: ( pobrać i wypakować) //edit Znalazłem ciekawe info tylko czy ktoś zna chinski/japonski... http://www.gunsmithb...18#!prettyPhoto Jak byś chciał poczytać co tam pisze masz tutaj przetłumaczone :icon_smile: ( pobrać i wypakować) Edited July 14, 2012 by CzoRtt Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 14, 2012 Author Report Share Posted July 14, 2012 Nie no "dziękuję".. też mam google translate.... Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Może przyda się komuś kto nie ma. :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 No, a Ruski się nie przejmuje i robi stopkę kolby z "mocnego kartonu" :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 14, 2012 Author Report Share Posted July 14, 2012 Dread to już nie jest custom, to jakaś popylina, powinna być z "10mm płaskownika spawanego migiem" :D Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Z odlewu żeliwnego odlewanego przez hutnika za flaszkę w formie piaskowej, a potem obrobionego CNC i utwardzonego do 100 Hrc. :) A serio, to pewnie translator coś mataczy, bo na zdjęciu widzę ładnie dociętą kolbę od repliki, a nie samoróbkę z kartonu. Swoją drogą karton nasączony żywicą poliestrową jest wytrzymalszy od ABS, a w dodatku ma często fakturę przypominającą wojskowe polimery. Ja do kartonu w replikach nic nie mam, sam często uzywam jako substytut plastiku, ważne tylko, by go dobrze zabezpieczyć. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 14, 2012 Author Report Share Posted July 14, 2012 Hehehhe i to jest zdrowe podejście ;) Dread a może on formę robił z kartonu? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Ruski czort go wie :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 Ruski stalowo-żeliwno-odlewowy czort go wie :D Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 19, 2012 Author Report Share Posted July 19, 2012 Parę zmian mam nadzieję na lepsze. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Jak dla mnie miodnie. Teraz nikt niech się tej piękności nie czepia :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 19, 2012 Author Report Share Posted July 19, 2012 UUUU Rybnik ... moja była Pani stamtąd pochodzi ;) A tak na serio THX Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Jak dasz szynę i optykę, to będzie to jeden z piękniejszych customów na forum :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 20, 2012 Author Report Share Posted July 20, 2012 Dzięki Dread ;) ... ale to PCW ... :hahaha: :hahaha: :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Nie mogę się doczekać fotek z optyką :D Kolejna świetna replika, z resztą jak 3/4 Twojego arsenału ;) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 20, 2012 Author Report Share Posted July 20, 2012 (edited) Będzie będzie ale muszę trafić "młotkowe" PSO :icon_wink: THX BTW ;) Edited July 20, 2012 by mg shutze Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts