NickyNick Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Witam, Miesiąc temu kupiłem ten pistolet strzelał prawidłowo tzn.,,1 kulka z każdej lufy po jednym napięciu kurka" gdy teraz strzelam po jednym napięciu kurka z obu luf wylatują kulki(z tej dolnej słabiej)z każdym strzałem. Czy może to być spowodowane: a)złym green gasem b)temperaturą powietrza c)coś innego PS.Czy jeżeli gaz był zły to gdy kupię dobry to wszystko będzie dobrze czy coś się popsuło. Z góry dziękuję NickyNick Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Miałem podobnie, ale było to spowodowane zbyt mocnym nabiciem derringera (używałem mocniejszego gazu od standardowego) Przeszedłem na standardowy GG i już ładnie chodzi Quote Link to post Share on other sites
NickyNick Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 Dzięki za odpowiedź, używam takiego GG http://gunfire.pl/product-pol-1152197306-SRC-Green-Gas-1000ml.html może lepiej kupić ten dla "replik japońskich" HFC ale ciekawi mnie też ,że wcześniej szło mu normalnie (czasem plunął 2 kulkami). Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Na HFC powinno ładnie śmigać. U mnie też na początku było ok, ale potem zaczął grymasić na mocny gaz. P.S. Gaz z linku to najgorszy typ jakikolwiek używałem. ProTech, Guarder, Ultrair to są gazki xD Quote Link to post Share on other sites
NickyNick Posted July 9, 2012 Author Report Share Posted July 9, 2012 A jakiego gazu ty używasz? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 To gaz chyba do klamki trzeba dobrać bo mi ten z linka świetnie działa zawsze natomiast protech wszystko paćkał sylikonem, za dużo go miał. Quote Link to post Share on other sites
McMaciek Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Miałem to samo (a używam gazu ProTech). W moim przypadku wystarczyło rozkręcić chwyt i nasmarować (grubo) olejem silikonowym wszystkie możliwe uszczelki. Potem kapnąłem trochę WD40 na kurek i replika chodzi doskonale (najwięcej wytrzymała ponad miesiąc na jednym doładowaniu gazu). Wystarczy, że się Dedzia rozkręci raz na rok, 2 lata, a strzela, aż miło;) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Zaczynamy od początku, WD40 je uszczelki wiec brawo za jego użycie do repliki. Dwa olej silikonowy to zło i jeśli chcesz bawić się w posmarowanie uszczelki to tylko smar litowy/silikonowy to ma być gęste. A 3 to smar można tylko zastosować na uszczelce zbiornika gazu w rękojeści jeśli zacznie przepuszczać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts