Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

gumka hopup a strzały na pustą komorę

Recommended Posts

Witam, mam dosyć dziwny problem - po wymianie gumki hopup karabin mniej więcej co drugi strzał w serii oddawał na pustą komorę. Wróciłem do starej gumki i problem również występuje ale na mniejszej skali bo co któryś strzał leci na pusto (np 1-5 z 10). Przy semi wszystko działa dobrze. I tu jest pytanie - co mogłem spieprzyć przy wymianie gumki? Dodam że starałem się rozkręcać jak najmniej i zdawało mi się że zrobiłem to bez żadnego problemu...

Jakby co to strzelam z cymy 28

Najprowdopodobniej podwija, lub podwinął Ci się kołnierzyk gumki. Po złożeniu musisz spojrzeć w komorę i sprawdzić poprawność ułożenia gumki. Lufa ma też pewien luz na zatrzasku i nie zawsze dopchnięcie na "chama" do końca jest najlepszy ułożeniem.

Pozdrawiam.

Zdjąłem gumkę i założyłem jeszcze raz, sprawdziłem i leży równo. Lufę nie bardzo mogę poruszyć bo wszystko jest tak na styk i odsuwając choćby minimalnie nie da się wkręcić śrubek... Efekt nadal jest ten sam choć wydaje mi się że strzałów "na pusto" było sporo mniej niż tydzień temu. Czy mogłoby to mieć coś wspólnego ze smarem/olejem którym wcześniej wymazana była cała komora hupup? (przy pierwszym rozkręceniu starałem się go zbytnio nie ścierać bo skoro był i działało to może powinien być ;) )

Nie wiem czy to ten sam problem, ale mam tak, (stockowa gumka) że jak strzelam na semi to kulka leci zawsze tak samo a jak na auto to jedne lecą daleko a niektóre opadają szybko, tak jakby hop up nie działał na poszczególne kulki, opowiedziałem problem doświadczonemu graczowi i powiedział że to dość znane zjawisko, spowodowane temperaturą, przy trybie ognia AUTO gumka się nagrzewa i może różnie się zachowywać. Dlatego m.in. od razu po zakupie repliki poleca się wymienić gumkę.

• 4 weeks later...