Paniszer Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Witam! Mam problem z moją repliką M5-S5 JG. Dzisiaj na strzelance kumpel wziął moją replikę przełączył na auto nacisnął na spust i gdy po skończeniu puszczania serii replika nadal strzelała... Przełączyłem na "safe" replika nie strzela, ale gdy przełączę selektor na auto lub semi replika strzela cały czas i to z trochę większym rof'em niż normalnie. Moje pytanie jest takie czy mogę coś z tym zrobić sam czy tylko serwis? Jeśli temat już był to przepraszam. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Musisz rozebrać GB. Pewnie sprężynka poszła od kostki stykowej, albo się po prostu zaklinowała. Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 Dobra to spróbuję to zrobić i napiszę czy mi się udało. Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Udało się naprawić! Niestety nie wiem jak to zrobiliśmy. Rozebraliśmy replikę, rozkręciliśmy gearbox, za słabo trzymałem Szkielet i sprężyna rozpieprzyła mi wszystko na około... Więc złożyliśmy z kumplem wszystko od nowa (a nie mieliśmy pojęcia jak to ma wyglądać w środku przez sprężynę) i działa. Co prawda została nam jedna podkładka, jedna sprężyna i jedna śruba. Tylko nie wiem dlaczego jak daje selektor na pojedynczy to jak nacisnę na spust to się on nie cofa i zostaje w miejscu, safe i auto działają pięknie... Ale zobaczę na kolejnej strzelance czy będzie działała replika na dłużej niż kilka pustych strzałów. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Sądzę, że to przez brak tej sprężynki możesz mieć problem z semi. Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted August 1, 2012 Author Report Share Posted August 1, 2012 Też myśleliśmy, że ta sprężynka jest od spustu tylko nie chciało nam się znowu gearboxa rozbierać... A będzie replika poprawnie chodzić bez niej (oczywiście bez semi) i nic się nie zepsuję czy muszę ją założyć? Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Uhh replika będzie działac tak samo ale chyba fakt, że spust nie wraca na miejsce po naciśnięciu jest frustrujący, brak jednej podkładki mimo wszytko też może być problematyczny bo lepiej aby zębatki nie ocierały się o korpus gb czy same siebie - zacinki, dodatkowe obciążenie dla całego układu zębatek. Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 poczytaj trochę o podkładkowaniu oraz obejrzyj filmiki jak się sklada GB i zrób wszystko od początku tak jak trzeba i będzie wszystko pięknie działało, a jak się boisz, że coś możesz zepsuć to oddaj koledze, który się na tym zna albo do serwisu ;D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts