CarteR Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Mysle o zakupie karabinu wsparcia.Który najlepiej wybrac i dlaczego.Mysle nad M249 ale nie wiem która wersje PARA,SAW czy MK Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Para jest najporęczniejsza :) Quote Link to post Share on other sites
CarteR Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 hmm jeszcze 1 czy to prawda ze do M249 mozna wsadzic magazynek od yyyy M4 chyba :)? Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Zależy do jakiego... W P&J chyba tak, ale z G&P już nie... Z tego co pamiętam, jeśli to nieprawda to proszę mnie poprawić. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Do P&J na pewno. Jak jest G&P nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
CarteR Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 okej ostatnie pytanie na dzis :D Do ilu zł mozna kupic Zestaw Umundurowania Multicam (camogrom) Spodnie bluza i czapka.Gdzies na komisie widizałem za 100zł Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Za około 230zł można kupić nowy z Helikonu lub używke nawet za 100 z komisu. Co do repliki zawsze możesz przerobić giete na MG36; ) Quote Link to post Share on other sites
CarteR Posted July 15, 2012 Author Report Share Posted July 15, 2012 tak z ta gieta mi kumple z teamu mówili.Potem cos mówili ze jest gdzies M249 za 700zł P.S wiem ze na komisie M60 było za chyba 1200zł Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Nie "wchodź" w "używki" jeśli nie masz wiedzy i umiejętności serwisanta. Używana replika, to zawsze loteria. Kup http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/sr36-mg-src-gen-iii.html i będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Przypominam że mg36 nie jest karabinkiem wsparcia typu LMG, tylko LSW i na imprezach z restrykcjami ad kaemów nie dopuszczą do niego dużego magazynka. Na wielu imprezach przez kaem rozumiemy broń w oryginale zasilaną z taśmy amunicyjnej. Ja sam mam ze dwie używki godne polecenia ale primo to na priv a nietu, a secundo koszt to około 1500 pln bo to nie jest chiński szajs. SRC nie ma dobrej opiniii, MG36 nie jest wyjątkiem. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Co to znaczy LSW? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Light Support Weapon. Przykłady to L86 LSW, RPK, diemaco LSW, z nowości to IAR. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Nie "wchodź" w "używki" jeśli nie masz wiedzy i umiejętności serwisanta. Używana replika, to zawsze loteria.Kup http://www.taiwangun...rc-gen-iii.html i będziesz zadowolony. NIE! Za 2 tygodnie będzie dostawa replik M249 P&J u krakmanów. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Ale skoro posiada magazynek bębnowy nawet w rzeczywistości to dlaczego nie jest dopuszczany z tym "hicapem" na niektóre strzelanki? Choćby jako LSW. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Szanowny Kolego, jeśli jesteś wolnym strzelcem to na co Ci to żelastwo?? Co innego jeśli jesteś w drużynie/fireteamie (czy jak to tam nazwać), no chyba, że masz zamiar wyrabiać tężyznę fizyczną, wolę walki etc. :icon_biggrin: , Pamiętaj dla piechura ważna jest maksyma, każdy gram (szpeju), to kilogram (w boju), a kilogramy, to przekleństwo. Aproppos do G&P magi od m 4 nie wchodzą. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 To czy nie jest dopuszczone to już nie moja brocha. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem sawa mk46. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 (edited) Wg mnie najrosądniejszym karabinem wsparcia, nie za lekkim i nie za ciężkim jest RPK. Gdzieś widziałem teraz promocję na Cymę, V3 w stoku ponad 400 fps. Brakuje jednak druma by miało to większy sens (do nabycia indywidualnie). dodam jeszcze, że przy użyciu magazynków od 74 jest to całkiem przyzwoity szturmowiec, tylko większy ;) Edited July 16, 2012 by Mati86 Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Wg mnie najrosądniejszym karabinem wsparcia, nie za lekkim i nie za ciężkim jest RPK. Gdzieś widziałem teraz promocję na Cymę, V3 w stoku ponad 400 fps. Brakuje jednak druma by miało to większy sens (do nabycia indywidualnie). dodam jeszcze, że przy użyciu magazynków od 74 jest to całkiem przyzwoity szturmowiec, tylko większy :icon_wink: Kolego Mati86! Powiem Ci dwa zdania. 1. http://www.taiwangun.com/karabiny-maszynowe/cm-052.html 2. http://www.taiwangun.com/magazynki/elektryczne-magazynki-boxy/elektryczny-magazynek-bebnowy-do-ak-cm.html Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Kolego Mati86! Powiem Ci dwa zdania. Gdzie te zdania bo ich coś nie widzę.Pod spodem zamieściłeś tylko te 2 linki.Proponuję Cymę 052 i magazynek bębnowy. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Ja tam bym wolał zapłacić więcej i kupić sawa CA. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Karabin wsparcia. Jeżeli to ma być Twoja pierwsza replika to lepiej jak byś kupił coś poręczniejszego. Mam G36 od JG z szyną od wersji C. I bieganie z taką dzidą na prawdę jest strasznie uciążliwe. Jeżeli bym mógł to bym kupił AUG'a od JG. To tylko moja sugestia. Wtedy jest łatwiej manewrować. Ale to Twoja decyzja. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Karabin wsparcia. Jeżeli to ma być Twoja pierwsza replika to lepiej jak byś kupił coś poręczniejszego. Mam G36 od JG z szyną od wersji C. I bieganie z taką dzidą na prawdę jest strasznie uciążliwe. Jeżeli bym mógł to bym kupił AUG'a od JG. To tylko moja sugestia. Wtedy jest łatwiej manewrować. Ale to Twoja decyzja. Nie no koleś chce karabin wsparcia a radzisz mu AUG od JG,bo karabin wsparcia może być za duży/ciężki,dobrze że cymy 028 mu nie poleciłeś. Jeśli nie chcesz RPK to poczekaj,2 tygodnie i na taiwangun będą P&J m249. Quote Link to post Share on other sites
CarteR Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 nie nie to nie jest moja 1 replika :D Miałem juz MB-10d Wella a obecnie Desert Eagle Cymy i Ak-47 od JG :).Odrazu mówie ze RPK mnie nie cieszy. to tylko AK z dłuższa lufa :) Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 jak saw to tylko gp ranger :) Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Tak? To wspomnij o cenie tej zabawki, poza tym ma v2, czego ja osobiście nie lubię. Niech kupi sobie najtańszą P&J'ę i będzie miał kupę zabawy i radości a plecy i bicepsy też poćwiczy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts