Rammstein PL Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Witam. Po moich ostatnich doświadczeniach z M1911 MEU od KJW zamierzam kupić replikę pistoletu na green gas o większej wydajności (na jednym nabiciu gazem mój MEU ledwo wystrzeliwuje 18 kulek :icon_mad: ) zainteresowałem się tymi dwoma replikami: -GLOCK 23 od KJW z metalowym zamkiem za ok 320zł -GLOCK 19 od KWA produkowany na licencji Action Sport Games za ok 400zł Chodzi o to którą z nich wybrać i czy będą one bardziej wydajne od gazożernego MEU. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Beretta M9 na gg wersja abs daje możliwość wystrzelanai 2 magów a jest to wersja z bb. Oby dwie mają bardzo mocny bb i full metal zamek wiec nie wiem czy będą zużywały mniej gazu. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Beretta M9 na gg wersja abs daje możliwość wystrzelanai 2 magów a jest to wersja z bb. Oby dwie mają bardzo mocny bb i full metal zamek wiec nie wiem czy będą zużywały mniej gazu. Super.. wiesz ile firm produkuje Beretty na gg z BlowBack-iem ? Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Sorrki zapomniałem napisać ;) Firma KJW Quote Link to post Share on other sites
tridex Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Ja osobbiście ci polecam http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/we-g18c-typ-a-we.html Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 To może lepiej dołożyć i mieć pożądnego elektryka od TM>? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_89&products_id=5188&name=Tokyo_Marui_-_Glock_18C_-_AEP Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Ja moim Glockiem 17 od KWA lekko wystrzeliwuję 2 magi. Ale podobno się sypią. Ja już miałem ze swoim małe przygody po 2 miesiącach użytkowania. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Toć KWA to dobra firma jak na gaziaki. Taki model czy jak? Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Toć KWA to dobra firma jak na gaziaki. Taki model czy jak? Ja zgłoszę cie adminowi, spamujesz tylko i pieprzysz głupoty... Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Ja głupoty pieprze ? Sam piszesz że KWA najlepsza firma... Co do tematu chyba lepszą opcją będzie ten glock od KJW, a jeśli chcesz małożerną replikę to bierz tą berette m9 od KJW w wersji abs, mam ją i naprawdę za takie pieniądze jest to naprawdę super sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
Rammstein PL Posted July 17, 2012 Author Report Share Posted July 17, 2012 No cóż mój kolega ma Berette M9 od WE full metal, na jednym nabiciu wystrzeliwuje 3 magazynki (raz wystrzeliła mu nawet 4!!!) więc metalowy zamek to nie aż taki kłopot, ostatecznie od tego Glocka KWA bardziej polecacie Glocka KJW??? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 To już zależy od Ciebie, KJW mogę polecić, KWA za krótko miałem, żeby się wypowiadać. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Ja głupoty pieprze ? Sam piszesz że KWA najlepsza firma... Co do tematu chyba lepszą opcją będzie ten glock od KJW, a jeśli chcesz małożerną replikę to bierz tą berette m9 od KJW w wersji abs, mam ją i naprawdę za takie pieniądze jest to naprawdę super sprzęt. :bialaflaga: Nawet czytać nie umiesz. Kolega chciał się dowiedzieć jakiego glocka najlepiej do 420zł, chciał żeby był na gg i miał BlowBack-a. A ty mu wyjeżdżasz z plastikowym KJW, i elektrycznym TM :bialaflaga: . Ja napisałem, że najrozsądniej w tej cenie kupić KSC/KWA z metalowym zamkiem, a ty swoje farmazony gadasz dalej. Dorośnij do rozmowy z normalnymi ludźmi, i się nie wypowiadaj, jak nie miałeś w ręce. Czytasz tematy w których wypowiadają się zieloni, i potem rozprzestrzeniasz ich głupotę. :maniak_OK: Wygrałeś talon na Ku... i balon. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Uuu mocne słowa :) Napisałem mu chyba co polecam bo tak się składa że to posiadam i wiem jakie to ma możliwości.. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 A masz Glock-a 17 KWA/KSC ? Bo go oczerniasz w każdym poście? Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Pokaż gdzie oczerniłem glocka od KWA :() Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Pokaż gdzie oczerniłem glocka od KWA :() Rozprzestrzeniasz głupie teorię o KSC/KWA, a popierasz WE i KJW. :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 No ja Cię po prostu nie czaje ;/ Nigdzie nie napisałem złego słowa o KWA ani nigdzie nie poparłem WE. OGAR !! Quote Link to post Share on other sites
Rammstein PL Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Już po zakupie Kupiłem glocka KJW używam go już jakiś tydzień, fajny, ciężki miły metaliczny dźwięk przeładowania zamka na jednym nabiciu GG wystrzeliwuje 3 pełne magazynki :icon_razz2: po odrobinie strzelania z magazynka wypadła uszczelka która jest na tym zaworku u dołu :icon_cry: mimo to pistolet nadal strzela i nie ma problemów z tym brakiem usczelki tylko przy ładowaniu odrobina gazu ucieka. Ogółem idealna replika na boczniaka, lub do użycia z bliska jednak nie nadaje się na główną przez trochę krótki zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Już po zakupie Kupiłem glocka KJW używam go już jakiś tydzień, fajny, ciężki miły metaliczny dźwięk przeładowania zamka na jednym nabiciu GG wystrzeliwuje 3 pełne magazynki :icon_razz2: po odrobinie strzelania z magazynka wypadła uszczelka która jest na tym zaworku u dołu :icon_cry: mimo to pistolet nadal strzela i nie ma problemów z tym brakiem usczelki tylko przy ładowaniu odrobina gazu ucieka. Ogółem idealna replika na boczniaka, lub do użycia z bliska jednak nie nadaje się na główną przez trochę krótki zasięg. Ale mówiłem KSC/KWA ... :hahaha: KJW - Kupa Juam Works Quote Link to post Share on other sites
Harry Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 (edited) W Glockach z KWA / KSC bardzo często pada część nr 24 - rocket valve, ( pierwsze z prawej, środek i lewe są wzmocnione metalowe http://i8.photobucket.com/albums/a1/aznriptide859/Airsoft/IMG_1096.jpg) bo jest plastikowy i przystosowany do słabych gazów - HFC134. Na green gazie ta część się łamie na pół, i właśnie ta awaria powoduje słabą moc i syfonowanie albo dziwną pracę blow-backu.Wymiana jest dosyć prosta (w 15 minut można się uwinąć robiąc to pierwszy raz) gorzej z dostępnością tej cześći w Polsce (mówię o metalowej, bo plastikową po czasie spotka to samo). A co do Glocków z KSC-KWA i problemów / serwisu to polecam http://www.airsoftre...p?topic=98823.0 jest tam wszystko łącznie z filmami jak rozebrać i złożyć. Edited August 9, 2012 by Harry Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Od dawna już montowane są metalowe, sztuki z plastikowym rocket valve to stare zapasy. Pada też valve knocker oraz prowadnice zamka w szkielecie. To są o wiele częstsze awarie w glockach KSC niż rocket valve. I o wiele trudniejsze do naprawy :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts