Winiacz Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Otóż, kupiłem sobie gietę bez akumulatora. Potrzeba mi najtańszego możliwego akumulatora, który wejdzie. Może być jakiś stock. Czy wejdzie coś takiego: http://azteko.pl/boyi-bateria-96-1200mah-sf-nimh-p-1677.html ? Jeśli nie, to jakie są alternatywy? (tylko proszę bez "dozbieraj sobie, i kup lipola z ładowarką". Budżet mam równie ograniczony co czas.) Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Ta bateria ci nie wejdzie do chwytu przedniego, ponieważ jest przeznaczona do kolby SF, lecz TA bateria będzie pasowała na 100% Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Przy czym warto zapytać, czy autor aby na pewno posiada odpowiednią ładowarkę do pakietów 9,6V. Jeśli nie, w dodatku jeśli autorowi rzeczywiście zależy najbardziej na niskich kosztach, to najlepiej będzie rozglądnąć się po lokalnym środowisku i kupić używany akumulator (często ludzie sprzedają stockowe akumulatory w całkiem niezłej kondycji za grosze, np. po przerzuceniu się na LiPo). Stockowy chiński prostownik do akumulatorów 9,6V, zwany przez niektórych ambitnie ładowarką, to jeden z przedmiotów który można dostać za butelkę piwa lub karton Tymbarku. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 22, 2012 Author Report Share Posted July 22, 2012 Ładowarka nie problem. Po prostu szukam czegoś co by pasowało. A batka wielkości chińskiego stocka do AK widać odpada. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Ładowarka nie problem. Po prostu szukam czegoś co by pasowało. A batka wielkości chińskiego stocka do AK widać odpada. to jest batka która pasuje do chwytu Giety, i AK ze stała kolbą.. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Zuko0 jeżeli ta batka,którą podałeś ma pasować,to ta bateria z boyi,o którą pytał Winiacz też powinna pasować. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Zuko0 jeżeli ta batka,którą podałeś ma pasować,to ta bateria z boyi,o którą pytał Winiacz też powinna pasować. Możliwe, tylko że ona jest bardziej do kolby SF niż do chwytu przedniego Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Ja tam mam w CM003 podobną baterię stockową,tylko dzieloną na 4 i 3 ogniwa. Ta ma jedno więcej. Pewnie po wywaleniu bezpiecznika zmieściłaby się. http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-8-4v/akumulator-nimh-1600-mah-8-4v-typ-mini-8fields.html ,albo coś takiego. Tylko nie znam tej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Jak będę zakładał niskooporowe kable, to bezpiecznik wyleci. Czyli jak na razie, baterie na zwykłych ogniwach, ale raczej 8,4v (7 ogniw). Ktoś miał kontakt z 8 ogniwowymi bateriami? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Używam 8-ogniwowego Firefoxa w swojej giecie z JG. Nie wiem tylko czy jest jakaś różnica w dostępnym miejscu w JG i CM. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts