dybo Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Witam wszystkich. Dziś chciałem zapytać odnośnie komór hop up od ratecha. Mianowicie, na WGC znalazłem dwie wersje-normalną i deluxe. Różnią się ceną i chyba tym, że jedno jest z tworzywa a drugie metalowe. Teraz moje pytanie-jesli chodzi o pracę i jakość komór-czy jest różnica między nimi? Czy wersja normalna będzie dobrze spełniała swoją rolę w WOCu na co2? Pytam bo praca stockowej G&P mnie nie satysfakcjonuje (nierówno podkręca). Z góry dziękuję za wszelkie opinie na ten temat Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted July 24, 2012 Author Report Share Posted July 24, 2012 Przyznam, że wyczerpujące padają opinie Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Wybor materialu z jakiego wykonana jest komora zalezy od tego jakiego uzywasz Nozzle. Dla Nozzle z tworzywa uzywasz komory z tworzywa. Dla metalowego, metalowej. Oczywiscie do metalowej komory mozesz uzywac plastikowego Nozzle. Natomiast co do ew. poprawy skupienia to nie zauwazysz wielkiej roznicy. Dobrze skonfigurowana komora G&P jest aktualnie jedna z najlepszych komor dla WA M4. Moze zamiast wymieniac komore, sproboj skupic sie na poprawkach swojej komory i ogolnej szczelnosci calego ukladu. Wymien gumke HU i osadz nieruchomo lufe w komorze. Pamietaj tez by po kazdym strzelaniu czyscic ja wyciorem zeby byla sucha. Sprawdz takze szczelnosc dyszy. Najlepiej schronuj replike i sprawdz czy nie ma duzych skokow fps. PS. Sorry za brak polskich znakow - wyjechany i pisze nie ze swojego kompa. Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted September 12, 2012 Author Report Share Posted September 12, 2012 Temat do zamknięcia, faktycznie, komora G&P dobrze kręci, wystarczyło lepiej usadowić lufę w komorze:) Teraz śmiga aż miło popatrzeć Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts