sqigo Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Mam g36c cymy i posiadam taki problem otóż gdy strzelam na semi kulki przez jakieś 30-40 m lecą prosto a następnie przy końcu gdy mają spadać skręcają w różne strony.Najczęściej jest to co 2-3 kulka.Pogoda jest bezwietrzna a kulki to 0.28.Kolega ma ak47 od jg i u niego kulki lecą prosto i do samego końca aż do upadku w to samo miejsce(kolega ma zwykłą lufę).Mam gumkę zieloną G&G wymieniłem dystanser na inny i trochę pomógł ale nie wykluczył problemu.Czy precka systemy wykluczy ten problem?Jeśli nie w stockowej lufie to w czym leży problem? Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Wymień dystanser, zetrzyj smar z gumki HU, i wyczyść lufę. Powinno pomóc :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
sqigo Posted July 24, 2012 Author Report Share Posted July 24, 2012 Dystanser ma właśnie taki sam kolega w tym ak więc to na pewno nie jego wina.Spróbuje wyczyścić. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Oj nie powiedział bym. W mojej cm.028 miałem dystanser robiony przeze mnie i kulki leciały dobrze. Wsadziłem ten sam dystanser do Giety i kulki lądowały na orbicie. Zobacz też czy kołnierz gumki się nie podwija, czy nie jest krzywo założona i czy dysza nie jest uszkodzona (mój kolega trafił na taki egzemplarz). Quote Link to post Share on other sites
sqigo Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Macie jakieś inne pomysły ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 A sprawdziłeś te ,które już zostały podane? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 jeśli masz stockową lufę -to wiadomo, rozrzut jakiś jest. Precka systemy wcale nie jest jakaś mega. Ja poleciłbym JBU, byle nie 6.01 - to to jest loteria i wycierający się teflon. 6.03 lata bardzo ładnie. Quote Link to post Share on other sites
sqigo Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Jeszcze jedno pytanie mianowicie jak strzelam prosto tzn. poziomo przed siebie to hu dobrze podkręca. Ale jak strzelam z okna w dół to hu podkręca za bardzo w górę , jak strzele poziomo jest dobrze.O co chodzi? Miałem wcześniej 3 repliki i z żadną nie było tego problemu. Quote Link to post Share on other sites
marlow Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Jeszcze jedno pytanie mianowicie jak strzelam prosto tzn. poziomo przed siebie to hu dobrze podkręca. Ale jak strzelam z okna w dół to hu podkręca za bardzo w górę , jak strzele poziomo jest dobrze.O co chodzi? Miałem wcześniej 3 repliki i z żadną nie było tego problemu. Nie to żebym się znał, ale nie jest to czasem zasługa grawitacji? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts