BlackWar Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Witam, Gdzie mogę dostać replikę JG g36 po dobrej cenie ? Z tego co wiem lepsza jest wersja C (z krótszą lufą) ze względu na większą mobilność, tak więc tej wersji poszukuję. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Allegro,zbrojownia. Najlepiej to jak poszukasz przez ceneo.pl i inne podobne porównywarki cenowe. Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Na chwilę obecną najtaniej http://allegro.pl/g36-c-jg-gwarancja-g608-metalowy-gearbox-i2499402806.html , poczekaj troche, po wakacjach pewnie będą dostawy a ceny na allegro będą 399zł Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Będę dopiero zaczynać przygodę z asg. Miałem nadzieję zrobić to w wakacje, tyle że widzę że musiałbym przeplacic :l Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Przepłacenie 40zł na replice to jest nic w stosunku do tego ile to hobby Ci jeszcze kasy zabierze ;) Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Dzięki za info. Mam 17 a więc i budżet ograniczony ale chyba jednak wolę dołożyć tę kilka zł i pobawic się już teraz :) 17 lat* Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 (edited) Ewentualnie za 500zł wraz z przesyłką http://gunfire.pl/pr...wego-JG608.html . Co prawda, raptem 100zł przepłacenia, tyle że dostaniesz 48 pktów na gunfire, zobacz jakie fanty za to możesz sobie w następnym zamówieniu za darmo wybrać http://gunfire.pl/po...punkty-849.html . No i dobry sprawdzony sklep, więc w razie awarii to do serwisu i darmowa naprawa. Z tym że zaraz ktoś wyskoczy że skoro masz wydawać 500zł na JG to DOŁÓŻ np 100 parę zł i kup cymę (cm003). Nie oceniam czy takie podejście jest dobre czy złe. Ale licz się jeszcze z kulkami, nie są tanie, 40zł za kg paczki dobrych kulek (0,25 g&g, guarder), ja poszedłem z pierwszymi kulkami na łatwiznę (tanią) i kupiłem GunFire rockets, totalna kupa, całą strzelankę coś się zacinały, a goniły przy strzelaniu jak chciały (0,23). Dolicz okularki, dolicz jakieś szmatki (buty, spodnie, bluza) itp, ogólnie jak na nasz wiek (też mam 17 lat) to chowająć się w "przeciętnej" polskiej rodzinie to dośc drogi sport, mam szczęście że mam wsparcie rodzinne (dziadzia, wujaszek, itp :icon_biggrin:) PS. i pożałuj 9zł za chustę czerwoną z GunFire lub po prostu skombinuj jakąś szmatkę, niby nic, a strasznie przydatne. Edited July 25, 2012 by dojcz Quote Link to post Share on other sites
MareK1026 Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Kup sobie na zbrojowni, tani, dobry towarek Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Buty okulary i spodnie posiadam. :D została sprawa repliki tylko . Posiada ją może ktoś ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Buty okulary i spodnie posiadam. :icon_biggrin: została sprawa repliki tylko . Posiada ją może ktoś ? Co chcesz o niej wiedzieć? Jest dobra jak na swój przedział cenowy. Jeśli Ci się podoba to możesz śmiało ją brać,albo dołożyć do Gietki Cymy,która jest nowsza i lepiej wykonana. Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Ja posiadam, a raczej posiadałem bo trochę zmodyfikowałem ją sobie przez lata użytkowania. Dobrze jest na początku zmienić gumkę na G&G lub Systeme i korzystać z kulek np. G&G. Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Raczej zostanę przy JG. Co musiałbym wymienić na samym początku ? + słyszałem wiele pozytywnego o mosferach ( oczywiście rozwarzam jego zbudowanie a nie kupno, dość prosty układ ) opłaca sie to instalować w replice ? Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Na sam początek wystarczy zmiana gumki hop-up. Potem możesz myśleć nad zmianą kabli i dodanie mosfetu, kupna precki. Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Dzięki za wszystkie informacje :) Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Jeszcze tutaj znalazłem, zbrojownia to też porządny sklep, i taniej niż na GunFire. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&%20products_id=458 Ale tak czy siak punkty na GunFire to fajna sprawa :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Radziłbym kupić G36K, jest to wersja pośrednia pomiędzy podstawową, a C. Najbardziej uniwersalna. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Ja radziłbym zostać jednak przy wersji C. Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 (edited) Trochę poczytalem o tuningu replik i z tego co widzę jednak długość lufy się liczy .. czy to prawdę że wstawiajac precki do wersji K uzyskalbym lepszy efekt niż w wersji C ? Po jakimś czasie na pewno będę chciał coś zmienić/ulepszyć w replice. Edited July 26, 2012 by BlackWar Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Trochę poczytalem o tuningu replik i z tego co widzę jednak długość lufy się liczy .. czy to prawdę że wstawiajac precki do wersji K uzyskalbym lepszy efekt niż w wersji C ? Po jakimś czasie na pewno będę chciał coś zmienić/ulepszyć w replice. Poszukaj akapitu "Im dłuższa lufa tym lepiej?" http://wmasg.pl/pl/articles/show/197623 Quote Link to post Share on other sites
BlackWar Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Dzięki, zostaje przy krótszej wersji :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts