Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.045 - lufa + gumka, a fps

Recommended Posts

Witam, przymierzam się do kupna CM.045 i odrazu chciałbym zmienić w niej lufę [na dłuższą, 363, 6.02 (Guarder) + tłumik] i gumkę HU (również Guarder). Czy ktoś mógłby mi podać (oczywiście przybliżoną) wartość fps jaką wtedy osiągnę? A najlepiej - osobno przyrost, który daje gumka, a osobno precka. Z góry dzięki!

I gumka, i precka prawie nic nie dają. Kluczem jest doszczelnienie całego układu. Wyciśniesz jakieś 20-30fps więcej po dobrym złożeniu (ewentualnie troszkę więcej jak dasz to komuś, kto się naprawdę na tym dobrze zna).

edit: Czym mniejsza średnica lufy, tym mniejsza jest odległość kulki od wewnętrznej ścianki lufy. Przekłada się to na większą szczelność,czyli więcej fps. Jednak nie jest to jakaś wartość kosmiczna i dlatego napisałem prawie.

edit2: literówka.

Edited by Ray~

Fps nie zmienią się, przynajmniej w teorii, w praktyce to zależy od części, zmiana maks rzędu 5 fps. Zauważysz, przynajmniej powinieneś zauważyć różnice w celności i zasięgu, oczywiście jak wszystko dobrze założysz i uszczelnisz :).

Dzięki za szybkie odpowiedzi.

Czy więc zmiana skupienia i zasięgu będzie tak kolosalna, że opłaca się to zmieniać?

Narazie jestem na etapie "researchu" na ten temat, bo chcę, by przy kupnie Krakmani mi to wsadzili hurtem wszystko do repliki, więc myślę że z poprawnością nie będzie problemu.